Nesaistīti ar nemieriem, Ēģiptē ievainots Latvijas iedzīvotājs

Ēģiptē ceturtdien ievainots Latvijas iedzīvotājs, taču viņš nav cietis nemieros, kas jau desmito dienu turpinās šajā valstī.

Ārlietu ministrijā aģentūrai BNS apliecināja, ka Kairā ievainots Latvijas valstspiederīgais, viņam ir sniegta medicīniskā palīdzība un viņš nogādāts drošībā Hurgadā.

Tomēr ministrijā uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājs nav cietis nemieros.

Pagaidām vēl tiek precizēta informācija, kādos apstākļos viņš cietis un kādus ievainojumus guvis.

Jau vēstīts, ka Ēģiptē jau desmito dienu turpinās masu protesti, pieprasot 29 gadus valdījušā prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos. Protestētājus nav pārliecinājis Mubaraka solījums septembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās nekandidēt uz jaunu amata termiņu.

Ēģiptes armijas kājnieki ceturtdien izveidojuši buferzonu, kas atdala prezidenta Hosni Mubaraka atbalstītājus un pretiniekus, un mēģina novērst turpmāku vardarbīgu sadursmju izcelšanos abu protestētāju grupu starpā.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais