Itālijā medību sezonas laikā nogalināti 35 cilvēki, ieskaitot vienu sēņotāju

Itālijā medību sezonas četros mēnešos nogalināti 34 mednieki un viens sēņotājs, 2. februārī vēsta laikraksts The Guardian. Visus medniekus nejauši nošāvuši viņu pašu draugi un medību biedri.

Arī sēņotājs gājis bojā no nejaušas lodes. Tāpat medību sezonas laikā ievainoti 74 cilvēki – 61 mednieks un 13 cilvēki, kas vienkārši pastaigājušies pa mežu. Pie tam medību sezona Itālijā pagaidām nav pilnībā noslēgusies. Vairākos valsts rajonos tā ilgs līdz 10. februārim.

Analītiķi uzskata, ka pie tik liela upuru daudzuma ir vainojams Itālijas medību likumdošanas pārmērīgais liberālums. Medniekiem ir tiesības ieiet privātās teritorijās, savukārt šaut atļauts 50 metru attālumā no ceļiem un 150 metru attālumā no mājām. Arī Itālijas tūrisma ministrs Mikela Vitorija Brambila (kurš ir valstī plaši zināms dzīvnieku aizstāvis) nesen nāca klajā ar iniciatīvu par šīs distances divkārtēju palielināšanu, kā arī par medību aizliegšanu privātajās teritorijās. Tomēr šī iniciatīva saskārās ar politiķu – medību atbalstītāju – ievērojamu pretestību.

Vienlaikus jāpiebilst, ka socioloģiski pētījumi ir fiksējuši Itālijas iedzīvotāju interesi par medībām mazināšanos. Tā vienā pēdējām aptaujām šo aktīvās atpūtas veidu par pieņemamu atzinuši tikai aptuveni 18 procenti itāļu.