Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Šodien speciālā akcijā pie “Spices” aicina piekraut ar humāno palīdzību armijas autobusu, kurš jau vakarā izbrauks uz Slovjansku

Latvijas armija nodod Ukrainai autobusu karavīru pārvadāšanai Donbasa frontē, kamēr ikviens no mums tiek aicināts šodien palīdzēt to piepildīt ar humāno palīdzību Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam.

Tāpat kā iepriekšējās reizes, autobusus ziedo valsts vai pašvaldību iestādes (šoreiz tā ir armija), taču tos ar humāno palīdzību piepilda jebkurš ziedotājs, kas grib palīdzēt. Tāpēc šodien, 10. februārī, armijas autobuss gaidīs ziedotājus pie “Spices” lielveikala laikā no 10:00 līdz 14:00, pēc kā tas reizē ar visu saziedoto dosies uz Jaunmārupi, no kurienes tas vakarā kopā ar pārējo “Twitterkonvoja” automašīnu straumi izbrauks uz Ukrainu.

“Mēs aicinām šoreiz likt uzsvaru uz siltajām drēbēm, zeķēm, zābakiem, ūdensnecaurlaidīgajiem guļammaisiem un tamlīdzīgām lietām, kas pēc vajadzības var noderēt gan Ukrainas aizstāvjiem, gan vietējiem iedzīvotājiem, kas frontes tuvumā ir neapskaužamos apstākļos,” aicina Laura Skrodele no fonda "Uzņēmēji mieram".

“Šis konkrētais autobuss, kad šķērsos robežu, dosies uz Slovjanskas pilsētu, kur tiks izkrauta humānā krava, savukārt pašu autobusu gaida atdošana armijai, lai transportētu karotājus un ievainotos. Par to, lai viss tiktu izlietots pēc iespējas efektīvāk, gādās Latvijas goda konsuls Donbasā, kurš pats ir no Slovjanskas un kam šonedēļ no okupantu rokas krita jau trešais dēls,” zina stāstīt Elmārs Pļaviņš, Nacionālo Bruņoto Spēku vecākais eksperts starptautiskajā militārajā sadarbībā.

Jau ziņojām, ka īsi pirms Jaunā gada rekordātrumā ar palīdzību tika piepildīti desmit autobusi, kurus Rīgas pašvaldība dāvināja Ukrainas galvaspilsētai. Toreiz starp prioritātēm bija viss, kas saistīts ar medicīnu un ārstēšanu — pārsēji, žņaugi, plāksteri, dezinfekcijas līdzekļi, antiseptiķi, medicīniskie cimdi. Tāpat tika un tiek vāktas segas, matrači, guļammaisi, sildītāji, lādētāji, un, protams, jebkādas jaudas dīzeļģeneratori elektrībai.

Pilnu interviju ar Lauru Skrodeli un Elmāru Pļaviņu skatieties “Ziņojuma par stāvokli Ukrainā” jaunākajā epizodē

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.