ĀM joprojām nav informācijas vai sprādzienā Maskavas lidostā cietuši Latvijas iedzīvotāji

Ārlietu ministrijai (ĀM) joprojām nav apstiprinājuma, ka sprādzienā Maskavas Domodedovas lidostā pirmdien būtu cietuši vai gājuši bojā Latvijas valstspiederīgie.

ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis aģentūrai BNS norādīja, ka Latvijas vēstniecība Maskavā un ĀM Konsulārais departaments "tur roku uz pulsa", taču joprojām nav apstiprinājuma, ka sprādzienā būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji.

"Ceram šādu informāciju arī nesaņemt," piebilda Sīlis.

Jau vēstīts, ka Krievijas galvaspilsētas Maskavas Domodedovas lidostā pirmdien noticis sprādziens, kurā gājuši bojā 34 cilvēki un cietuši 168, paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija. 74 cilvēki nogādāti slimnīcā, informēja ministrija.

Amatpersonas tiesībsargājošajās struktūrās, kas vēlējās palikt anonīmas, teica aģentūrai "Interfax", ka uzspridzinājies terorists pašnāvnieks no Ziemeļkaukāza, un spridzekļa jauda bijusi ekvivalenta vismaz septiņiem kilogramiem trotila. Aizdomās par saistību ar sprādziena gatavošanu meklēšanā izsludināti trīs vīrieši no Ziemeļkaukāza, kas kādu laiku dzīvojuši Maskavas reģionā, teica amatpersonas.

Lidostas pārstāve informēja, ka sprādziens noticis zālē ielidojušo starptautisko reisu pasažieriem, kurā var brīvi iekļūt sagaidītāji.

Teroraktu Domodedovas lidostā nosodījušas ANO, Eiropas Savienība un daudzas pasaules valstis.

Svarīgākais