Dienvidkoreja izglābj pirātu nolaupīto kuģa apkalpi

Dienvidkorejiešu karavīri ir ieņēmuši pirātu nolaupītu kravas kuģi Arābijas jūrā un atbrīvojusi gūstā saņemto apkalpi — 21 cilvēku.

Dienvidkorejas uzņēmumam Samho Jewelry piederošā kuģa apkalpes locekļi ir sveiki un veseli, ziņo BBC. Operācijas laikā nogalināti astoņi pirāti un pieci saņemti gūstā.

Dienvidkoreja ir viena no valstīm, kas šajā Indijas okeāna reģionā pie ieejas Sarkanajā jūrā iesaistījusies pretpirātisma patruļās.

Nolaupītā kuģa kravā bija 11 500 tonnas ķimikāliju, kas no Apvienotajiem Arābu Emirātiem tika vestas uz Šrilandu. Kuģis tika nolaupīts, kad tas atradās starp Omānu un Indiju. Dienvidkorejas prezidents Lī Mjunbaks pēc kuģa nolaupīšanas bija solījis lietot visus līdzekļus, lai apkalpi, kuras sastāvā bija korejieši, indonēzieši, birmieši un indieši, atbrīvotu. Dienvidkorejas iznīcinātājkuģis Choi Young nolaupīto kuģi bija vajājis vairāk nekā nedēļu.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais