Jauns modes kliedziens: jaunieši slēpjas zem gripas maskām

© Scanpix

Sejas maskas, ko cilvēki plaši izmanto, lai pasargātu sevi un citus no vīrusu infekcijām, izmanto arī jaunieši, taču pavisam cita iemesla dēļ – lai paslēptu seju, tā raksta japāņu laikraksts The Asahi Shimbun. Tas drīzumā varētu kļūt par modes lietu.

Laikraksts intervē kādu 15 gadus vecu jaunieti no Takasaki, kas sākotnēji sācis vilkt masku ziedputekšņu alerģijas sezonā, un viņam tā bija jālieto visu laiku, izņemot pašu vasaras svelmi. Trīs no viņa draugiem, kas mācās citā skolā, arī sākuši nēsāt šīs maskas. Puiši atsedz seju vienīgi tad, kad dzied karoke. „Es to noņemu tikai tad, kad ēdu, eju vannā vai guļu. Es to noņemu arī tad, kad skrienu uz skolu, bet kad atgūstu elpu, izņemu to ārā no kabatas un uzlieku uz sejas,” stāsta pusaudzis.

Arī 18 gadus vecais Mitsuru, kurš mācās par modeli, ikdienā lieto masku. Viņam tā palīdz justies vieglāk, viņš labāk spēj koncentrēties un tāpēc viņam ir progress mācībās, ko viņš sasaista tieši ar maskas lietošanu.

14 gadus vecā Kana skaidro, ka viņa šo masku lieto kosmētiskos nolūkos, jo viņai ir mazvērtības komplekss. Viņa uzskata, ka, noslēpjot savu degunu un visu pārējo, viņas mazās acis nebūs tik uzkrītošas.

Kāda cita vidusskolniece komentē, ka maskas nēsāšana viņai sniedz drošības sajūtu, jo tā noslēpj seju un viņa nav pakļauta citu cilvēku acīm.

Daudzas meitenes pat izdekorē savas maskas, izmantojot foto uzlīmes, lai aizēnotu mutes un liktu akcentu uz acīm.

Svarīgākais