Madonna Malāvijā cels 30 skolas

Dziedātāja Madonna ir nolēmusi paplašināt savas labdarības aktivitātes Āfrikas valstī Malāvijā un tur uzcelt 30 skolas

Sākotnēji Madonna bija iecerējusi Malāvijā uzbūvēt akadēmiju meitenēm, un tās celtniecībā viņa apņēmās ieguldīt 15 miljonus dolāru. Skolas celtniecība sākās 2009. gadā, un to bija paredzēts pabeigt šogad. Tomēr ar naudas ziedotāju atrašanu nav veicies īpaši labi, tāpēc sākotnējo ideju Madonna ir pārveidojusi. Tagad viņa vēlas celt vidusskolas, kuras apmeklētu gan puikas, gan meitenes. Tādējādi dziedātāja grib palīdzēt bērniem, kuru vecākus ir nogalinājis AIDS.

Pēdējo gadu Madonna ir pavadījusi, mēģinot pārliecināt savus bagātos draugus, lai tie ziedo projektam, tomēr kopējā viņu nostāja ir bijusi tāda, ka jāpalīdz pēc iespējas lielākam bērnu skaitam, nešķirojot viņus pēc dzimuma. Tas Madonnu pārliecinājis, ka nav lietderīgi tik lielu naudas summu ieguldīt vienā projektā, bet tā vietā ir jābūvē vairāk skolu, vēsta Daily Mirror. "Valstī, kur tikai 33 procenti meiteņu apmeklē vidusskolu, iecere veidot akadēmiju meitenēm nozīmētu vien to, ka mēs nepalīdzam pietiekamam skaitam bērnu," teikts Madonnas izplatītā paziņojumā. "Mana sākotnējā iecere tagad ir kļuvusi krietni plašāka. Es vēlos palīdzēt nevis simtiem, bet tūkstošiem meiteņu. Es vēlos darīt vairāk un labāk."

Katras plānotās vidusskolas būvniecībā tiks ieguldīti aptuveni 500 000 dolāru.

Madonna ir adoptējusi divus malāviešu bērnus – piecgadīgo Deividu un četrus gadus veco Mersiju, kuru mātes ir mirušas.

Savukārt ASV Madonna ir iesaistīta tiesu darbos saistībā ar viņas un meitas Lurdesas izstrādāto apģērbu līniju Material Girl. Apģērbu ražotājs L. A. Triumph Inc. ir paziņojis, ka tas zīmolu Material Girl izmanto jau kopš 1997. gada, un ir pieprasījis, lai Madonna nekavējoties pārtrauc to lietot. Pagājušajā gadā Madonna paziņoja par plāniem atvērt globālu vingruma zāļu tīklu, un pirmā šā tīkla iestāde durvis vēra novembrī Mehiko.

Svarīgākais