Eiropas tūrisma firmas evakuējušas klientus no Tunisijas

Eiropas tūrisma firmas līdz svētdienas pēcpusdienai ir evakuējušas gandrīz visus tūristus no Tunisijas, kur piektdien pēc vardarbīgiem protestiem atkāpās un aizbēga no valsts ilggadējais prezidents Zinelabidīns ben Ali, ziņoja rietumvalstu plašsaziņas līdzekļi.

ASV un vairākas Eiropas valstis ir brīdinājušas savus pilsoņus atturēties no braucieniem uz Tunisiju tur notiekošās vardarbības un saspīlētās situācijas dēļ.

Lielbritānijas tūrisma kompānija "Thomas Cook" un Vācijas tūrisma firma "TUI Travel" sestdien un svētdien evakuēja tūkstošiem savu klientu no Tunisijas.

"Thomas Cook" svētdien paziņoja, ka evakuējusi aptuveni 2000 Vācijas, 540 Beļģijas un 300 Lielbritānijas un Īrijas pilsoņus.

Eiropas lielākā tūrisma firma "TUI Travel" ar septiņiem avioreisiem ir aizvedusi no Tunisijas pusotru tūkstoti britu tūristu.

Lielbritānijas Tūrisma aģentūru asociācija informēja, ka Tunisijā ārkārtas stāvokļa izsludināšanas laikā bijuši vismaz pieci tūkstoši britu tūristu.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija sestdien paziņoja, ka lielākā daļa britu tūristu, kas atpūtās Tunisijā ar lielo starptautisko tūrisma firmu ceļazīmēm, ir atgriezušies dzimtenē. Tobrīd Tunisijā vēl uzturējās daži simti britu, kas tur bija ieradušies ar nelielo tūrisma firmu ceļazīmēm, un apmēram tūkstotis Tunisijā pastāvīgo dzīvojošo Lielbritānijas pilsoņu.

Francijas un Vācijas tūrisma asociācijas informēja, ka Tunisijā pirms masveida evakuācijas bijuši vismaz astoņi tūkstoši Francijas un deviņi tūkstoši Vācijas tūristu, bet viņi līdz svētdienas rītam tikuši aizvesti uz dzimteni.

Daudzas Eiropas aviokompānijas ir atcēlušas reisus uz Tunisiju. Itālijas "Alitalia" pārtrauks reisus uz Tunisiju no pirmdienas, savukārt Lielbritānijas "British Airways" ir mainījusi lidojumu grafiku un iesaka pasažieriem sekot šīm izmaiņām.

Starptautiskās tūrisma firmas ir atcēlušas savus regulāros čārterreisus uz Tunisiju vismaz līdz trešdienai. Visi Eiropas valstu tūristi, kuru braucieni tādēļ tika anulēti, varēs saņemt pilnu kompensāciju vai pārcelt braucienu uz vēlāku laiku vai uz citu valsti bez kādām soda sankcijām.