Par Francijas galēji labējās Nacionālās frontes līderi ievēl līdzšinējā līdera meitu Marīnu Lepēnu

Francijā svētdien tika nomainīta galēji labējās partijas "Nacionālā fronte" vadība, partijas konferencē līdzšinējā ilggadējā līdera Žana Marī Lepēna vietā ievēlot viņa meitu Marīnu Lepēnu.

42 gadus vecā eiroparlamentāriete un partijas vadītāja vietniece Marīna Lepēna tika ievēlēta par jauno partijas līderi ar 67 procentiem balsu, sakaujot sāncensi Bruno Golnišu.

82 gadus vecais Žans Marī Lepēns, kurš 1972.gadā nodibināja šo partiju, vadīja to līdz sestdienai, kad viņš atkāpās no amata, sākoties partijas konferencei Francijas ziemeļu pilsētā Tūrā.

Ir gaidāms, ka Marīna Lepēna kandidēs prezidenta vēlēšanās 2012.gadā, kur viņas sāncenši būs pašreizējais labēji centriskais valsts vadītājs Nikolā Sarkozī un vairāki kreiso spēku kandidāti. Sabiedriskās domas aptauju rezultāti liecina, ka prezidenta vēlēšanās 17 procenti Francijas vēlētāju balsotu par Marīnu Lepēnu.

Žans Marī Lepēns 2002.gadā iekļuva prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā.

Lepēna ir paziņojusi, ka vēlas uzlabot rasismā un pat seksismā apsūdzētās Nacionālās frontes reputāciju. Lai gan viņa ir vienisprātis ar tēvu uzskatos, ka nepieciešams vērsties pret imigrāciju un islāmu, viņas tēls tomēr ir labāks nekā tēvam.

Lepēna ir bijusi ievēlēta vietējās un reģionālās pašvaldībās, un kopš 2004.gada ir Eiropas Parlamenta deputāte.

Jaunās Nacionālās frontes līderes stratēģija ir atbrīvot partiju no seksiskās un antisemītiskās reputācijas, kā arī panākt, lai tās vēršanās pret imigrāciju un islāmu tiktu uztverta kā Francijas vērtību aizstāvēšana.

Pasaulē

2000. gada jūlija sākumā Tallinā daudzdzīvokļu mājā aizsērēja kanalizācijas sistēma, un pirmā stāva dzīvokļa tualetē pēkšņi uzpeldēja gaļas gabali. Kā stāsta dzīvokļu mājas valdes loceklis, bijuši vairāki aizsprostojumi, un ne reizi vien izsaukti santehniķi. Ar šokējošo stāstu dalās “postimees.ee”.

Svarīgākais