Jānis Pāvils II tiks pasludināts par svētlaimīgo, kas pietuvina viņu pasludināšanai par svēto

Bijušais Romas pāvests Jānis Pāvils II 1.maijā īpašā ceremonijā Romā tiks beatificēts (pasludināts par svētlaimīgo), kas ir solis ceļā uz viņa kanonizāciju (pasludināšanu par svēto), piektdien paziņoja Vatikāns.

Pašreizējais pāvests Benedikts XVI parakstījis dekrētu par brīnuma, kuru Jānis Pāvils II paveicis jau pēc savas nāves, atzīšanu.

Vatikāna Kanonizācijas lietu kongregācijas izveidotā īpašā komisija atzina par brīnumu 49 gadus vecas franču mūķenes Marī Simonas-Pjēras izveseļošanos no Parkinsona slimības, pieņemot šo lēmumu pēc tam, kad mediķu komisija decembrī nespēja zinātniski izskaidrot viņas izveseļošanos.

Mūķenes ķermeņa kreisā puse no 2001.gada jūlija bija paralizēta Parkinsona slimības dēļ. Pēc Jāņa Pāvila II nāves 2005.gada aprīlī Simonas-Pjēras slimība saasinājās.

2005.gada 13.maijā tagadējais Romas pāvests Benedikts XVI piekrita sākt Jāņa Pāvila II beatifikācijas procesu. Tas deva iespēju citām mūķenēm lūgšanu laikā lūgt mirušo pāvestu būt par slimās klostermāsas aizgādni Dieva priekšā.

Divus mēnešus pēc Jāņa Pāvila II nāves Simona-Pjēra izveseļojās, un to apstiprināja neiroloģiskā izmeklēšana.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais