Pasažieri izjauc "Turkish Airlines" lidmašīnas nolaupīšanas mēģinājumu

Turcijas aviosabiedrības "Turkish Airlines" lidmašīnas pasažieri trešdienas vakarā reisā no Oslo uz Stambulu izjauca lidmašīnas nolaupīšanu, ko mēģināja īstenot pasažieris no Turcijas, ceturtdien vēstīja Turcijas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz ziņu avotiem drošības spēkos.

40 gadus vecais Turcijas pilsonis Jasars Džuma, kurš ir no kurdu ciema Turcijas dienvidaustrumos, nepilnu stundu pirms lidmašīnas "Boeing 737-800" ierašanās Stambulā devās uz pilotu kabīni un pieprasīja, lai lidmašīna atgrieztos Oslo. Džuma apgalvoja, ka viņam esot spridzeklis.

Viņu savaldīja pārējie pasažieri no Turcijas un Norvēģijas, un lidmašīna bez problēmām nolaidās Stambulas Atatirka lidostā, ziņoja telekanāls "CNN-Turk" un ziņu aģentūra "Anadolu". Neveiksmīgais nolaupītājs nekavējoties tika aizturēts lidmašīnā.

Lidmašīnā, ar kuru lidoja pavisam 59 pasažieri, nekāds spridzeklis netika atrasts.

Turcijas policija nopratināja Džumu un konstatēja, ka viņam ir psiholoģiskas problēmas.

Lidmašīna nolaidās ātrāk, nekā bija plānots. Kad pasažieri lidostā atstāja lidmašīnu, tajā ienāca 20 līdz 30 policistu un aizturēja neveiksmīgo nolaupītāju.

Pasaulē

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.