Nestle vairs nepirks Zimbabves prezidenta sievas pienu

Šveices starptautiskais uzņēmums Nestle ir paziņojis, ka pārtrauks piena iepirkšanu no Zimbabves saimniecībām, kas pieder valsts prezidenta Roberta Mugabes sievai.

Uzņēmusm ir paskaidrojis, ka iepriekš pienu no Greisai Mugabei piederošā Gushungo Dairy Estate iepircis, lai palīdzētu valsts piena nozarei, kam draud sabrukums. Tomēr cilvēktiesību organizācijas šādu soli nosodīja un aicināja boikotēt Nestle un nepirkt tā ražojumus, jo G. Mugabes ferma pretrunīgi vērtētās zemes reformas laikā ir atņemta tās bijušajiem baltādainajiem īpašniekiem.

Nestle skaidro, ka pienu no Gushungo Dairy Estate pirkusi, jo to vairs nav spējis darīt vietējais piena pārstrādātājs Dairy Board of Zimbabwe. Tagad tas atkal var savākt pienu no vietējiem ražotājiem.

Nestle preses pārstāvis BBC skaidroja, ka Nestle neiepērk pienu no Dairy Board of Zimbabwe, bet gan no vietējiem ražotājiem, un to vidū Gushungo Dairy Estate vārds nav atrodams. Uzņēmuma pārstāvis atzīst, ka iepirkumu stratēģijā ir bijušas zināmas problēmas, tomēr tās tagad esot novērstas.