Zviedrijā pilī nosalst nejauši ieslēgta sieviete

Zviedrijā šajā nedēļas nogalē nosala kāda sieviete, kas bija nejauši ieslēgta senā pilī, kur viņa apmeklēja Vecgada vakara dievkalpojumu, svētdien paziņoja policija Kalmāras pilsētā.

65 gadus vecā sieviete, kurai bija psiholoģiskas problēmas un kas dzīvoja cilvēkiem ar īpašām vajadzībām paredzētā mājvietā, tika izsludināta par pazudušu piektdienas pēcpusdienā.

Sievietes atrašanās vieta nebija zināma līdz svētdienas rītam, kad tika atvērtas Kalmāras pils iekšpagalma durvis un viņu atrada sētnieks.

Sieviete, kas bija pavadījusi divas naktis gaisa temperatūrā zem nulles, atrašanas brīdī vēl izrādīja nelielas dzīvības pazīmes, bet drīz pēc tam nomira pārāk zemas ķermeņa temperatūras dēļ.

Pils darbinieki pēdējoreiz redzēja sievieti dzīvu piektdien ap pulksten 16.45 un aicināja viņu aiziet pirms pils slēgšanas, tomēr viņa tika ieslēgta. Viņa būtu izkļuvusi ārā pa neaizslēgtām durvīm otrā pusē, izejot cauri tualetes telpām, bet viņai tas droši vien nebija zināms.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais