Grieķijas vēstniecībā Romā detonē sprādzienbīstamu sūtījumu

Spridzekļu detonēšanas vienība pirmdien neitralizēja sprādzienbīstamu ierīci, kas tika nosūtīta Grieķijas vēstniecībai Itālijas galvaspilsētā Romā, un tas noticis dažas dienas pēc tam, kad pasta sūtījumos eksplodējušās bumbas ievainoja divus cilvēkus Šveices un Čīles vēstniecībās Romā, paziņoja amatpersonas.

Detonētais spridzeklis ir bijis līdzīgs tiem, kas pagājušajā nedēļā eksplodēja Šveices un Čīles vēstniecībās Romā, ievainojot divus cilvēkus.

Pirmdien Venecuēlas, Dānijas un Monako vēstniecībās Romā pārbaudītajos aizdomīgajos sūtījumos sprādzienbīstamas ierīces netika atrastas. Pagājušajā nedēļā neapstiprinājās aizdomas par sūtījumiem Īrijas un Ukrainas vēstniecībās, kas tika pārbaudīti pēc amatpersonu izsludinātās pastiprinātās pasta sūtījumu kontroles uzsākšanas.

Atbildību par pagājušajā nedēļā notikušajiem sprādzieniem Šveices un Čīles vēstniecībās atbildību uzņēmās Itālijas anarhistu grupa, kas pazīstama ar nosaukumu "Federazione Anarchica Informale" (FAI).

Šie sprādzienbīstamie sūtījumi ir līdzīgi tiem, kurus pagājušajā mēnesī Grieķijā īstenoja galēji kreisie kaujinieki, nosūtot vēstuļbumbas ārvalstu vēstniecībām Atēnās.

Zīmīti par atbildības uzņemšanos parakstījis FAI atzars "Lambra Funta revolucionārā šūniņa". Lambrs Funts ir grieķu anarhists, kurš martā gāja bojā sadursmē ar policiju Atēnās.

Izmeklētāji uzsver, ka anarhistu grupējumi Ziemassvētku laikā aktivizējas un pauduši viedokli, ka paredzams, ka tiks nosūtītas vēl vairākas vēstuļbumbas. Drošības pasākumi pastiprināti arī Itālijas vēstniecībās ārvalstīs.

Otrdien Romas metro vilciena vagonā tika atrasta aizdomīga ierīce. Pēc pārbaudes policija atzina, ka tai nav detonatora un tā nesatur sprāgstvielas. Pagaidām nav skaidrs, kas to novietojis.

Svarīgākais