Indijā aizturēts policists, kurš Latvijas pilsonēm prasījis kukuli par darba vīzas pagarināšanu

Indijā aizturēts kāds policists, kurš pieprasījis divām Latvijas pilsonēm nepilnu tūkstoti latu lielu kukuli par darba vīzas pagarināšanu, trešdien ziņo Indijas mediji.

Ārzemnieku reģistrācijas birojā strādājošais policists Kišors Naiks pieprasījis 80 tūkstošus rūpiju (944 latus) no Latvijas pilsonēm par to, ka viņš nokārtos darba vīzas pagarināšanu Indijas Goas štatā.

Abas sievietes policijā vērsās pēc tam, kad samaksāja prasīto kukuli, bet pagarināto darba vīzu nesaņēma, ziņo laikraksts "Times of India".

Policists abām sievietēm stāstījis, ka viņam ir sakari Iekšlietu ministrijā, kas lemj par vīzu pagarināšanu ārzemniekiem, kā arī lielījies, ka jau palīdzējis vairākiem ārvalstu pilsoņiem iegūt derīgus uzturēšanās atļaujas dokumentus Indijā.

Aizturētais policists savu vainu atzinis. Policija uzsākusi izmeklēšanu, jo Ārzemnieku reģistrācijas birojam pat nav tiesību pagarināt vīzas. "Mēs izmeklēsim, kā ārzemnieces varēja vērsties pie policista, ja birojā ir augstāki ierēdņi, kas viņas uzklausītu. Tajā pašā laikā mēs izmeklēsim, kā policists var maldināt ārzemniekus. Izmeklēšanas gala ziņojums atklās patiesību par šo lietu," Goas laikrakstam "Herald" skaidroja policijas pārstāvis.

Tajā pašā laikā tika aizturētas arī abas Latvijas pilsones par nelikumīgu uzturēšanos valstī. Viņas ieradās Indijā ar darba vīzu, kuras termiņš beidzās 18.augustā. Policija informē, ka abas sievietes bija iesniegušas pieprasījumu pagarināt darba vīzu, bet tas ir noraidīts. Pēc iztaujāšanas abas Latvijas pilsones ir atbrīvotas.

Svarīgākais