Atēnas paralizē sabiedriskā transporta darbinieku streiks

Grieķijas galvaspilsētā Atēnās trešdien valda satiksmes haoss, un daudzi cilvēki nevar savlaicīgi nokļūt darbā, jo, protestējot pret valdības īstenotajiem taupības pasākumiem, 24 stundu streiku rīko sabiedriskā transporta darbinieki.

Streiks notiek dažas stundas pirms parlamentā gaidāmā balsojuma par nākamā gada budžetu, kurš paredz vērienīgus tēriņu samazinājumus, tostarp sabiedriskajā sektorā strādājošo algu apcirpšanu.

"Strādnieku, pensionāru un bezdarbnieku cīņa pret antisociālajiem pasākumiem, kas vērsti pret darba tautu, turpinās. Grieķijas strādājošie un arodbiedrības sāks vēl intensīvākus protestus un cīnīsies tik ilgi, kamēr tiks turpināta šī netaisnīgā un bargā neoliberālā politika," paziņojumā norāda Grieķijas arodbiedrību konfederācija GSEE.

Lai gan taupības pasākumi izpelnījušies opozīcijas partiju kritiku, sagaidāms, ka Grieķijas sociālistu valdībai, kas kontrolē 156 no 300 deputātu vietām parlamentā, izdosies panākt taupības budžeta pieņemšanu.

Grieķija šogad nonāca uz bankrota sliekšņa milzīga budžeta deficīta un valsts parāda dēļ. Šīs eiro zonas valsts valdība maijā apņēmās īstenot stingru taupības programmu, lai iegūtu piekļuvi starptautiskam aizdevumam 110 miljardu eiro (aptuveni 79 miljardu latu) apmērā un novērstu valsts maksātnespējas iestāšanos.

Svarīgākais