Holeras epidēmijā Haiti mirušo skaits pieaudzis līdz 2535 cilvēkiem

Holeras epidēmijā Haiti mirušo skaits ir pieaudzis līdz 2535 cilvēkiem, svētdien paziņoja Veselības ministrija.

Epidēmijas gaitā ir holeru inficējušies vismaz 114 497 cilvēki, no kuriem gandrīz 57 tūkstoši ārstēti slimnīcās.

Holeras epidēmija izcēlās oktobra vidū un ir pirmā apstiprinātā šīs slimības epidēmija Haiti vairāk nekā 100 gadu laikā.

Visvairāk infekcijas un nāves gadījumu ir piesārņotās Artibonitas upes ielejā. Upe šķērso Haiti centrālo un ziemeļu daļu, un tūkstošiem iedzīvotāju lieto šīs upes ūdeni ēdiena gatavošanai, veļas mazgāšanai un citām vajadzībām.

Daudzi Haiti iedzīvotāji uzskata, ka holeru šajā valstī ievazājuši ANO miera uzturētāji no Nepālas, kuru bāze atrodas Artibonitas ielejā. Novembrī Haiti notika pret ANO miera spēkiem vērsti protesti, un protestētāju sadursmēs ar miera uzturētājiem vairāki haitieši tika nogalināti.

ASV un Haiti zinātnieku grupa 9.decembrī apstiprināja, ka Haiti konstatētais holeras baktēriju paveids ir gandrīz identisks tiem, kas dominē Dienvidāzijā, un ļoti atšķiras no holeras baktēriju paveidiem citās Latīņamerikas valstīs.

Haiti vēl turpinās atjaunošanas darbi pēc janvārī notikušās septiņu ballu zemestrīces, kurā gāja bojā apmēram 250 tūkstoši cilvēku un pajumti zaudēja 1,3 miljoni.