Lerijs Kings aiziet no CNN

Amerikāņu radio un televīzijas raidījumu vadītājs Lerijs Kings pēc 25 darba gadiem CNN ir devies pensijā.

L. Kings par aiziešanu atpūtā pavēstīja jau šā gada vasarā, sakot, ka vēlas vairāk laika pavadīt ar ģimeni. Lielā mērā tas gan bija telekanāla lēmums. L. Kings reiz bija kabeļtelevīzijas ziņu kanāla galvenā seja, tomēr pēdējos gados viņa spozmi ir aizēnojušas citas ētera personības. Reitingi ir kritušies gan L. Kinga raidījumam, gan arī pašam kanālam CNN.

"Jūs neredzēsit mani aizejam, bet arī šajā vietā mani vairs neredzēsit," savā pēdējā raidījumā ar asarām acīs sacīja 77 gadus vecais L. Kings. "Es nezinu, ko jums teikt, mana auditorija, paldies un uz redzēšanos vietā varbūt labāk būtu – atā." Ir zināms, ka L. Kings turpmāk četras reizes gadā vadīs CNN speciālraidījumus, taču citi viņa turpmākās karjeras plāni netiek atklāti, vēsta AP. Pats L. Kings ir noliedzis, ka varētu atgriezties radio vai arī kļūt par komiķi.

L. Kinga pēdējā CNN raidījumā bija skatāmi četri amerikāņu televīzijas raidījumu vadītāji, viņa desmitgadīgais dēls Čanss, kā arī divi ASV prezidenti – pašreizējais valsts vadītājs Baraks Obama, kurš iepriekš bija ierakstījis uzrunu L. Kingam, kā arī Bils Klintons, kurš tiešraidē pieslēdzās studijai no Litlrokas. "Jūs sakāt, ka jūs tikai uzdodat jautājumus. Tomēr vairākas amerikāņu paaudzes atbildes uz šiem jautājumiem ir pārsteigušas, informējušas un atvērušas acis uz pasauli ārpus mūsu istabām," teica B. Obama. Savukārt Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers ceturtdienu bija pasludinājis par Lerija Kinga dienu, vēsta Reuters.

CNN L. Kings sāka strādāt 1985. gadā, bet pirms tam vairākus gadu desmitus viņš darbojās radio. Savas karjeras laikā viņš ir vadījis aptuveni 50 tūkstošus interviju. Savulaik viņa raidījums Larry King Live bija populārākais starp kabeļtelevīzijām. Tajā tika intervēti politiķi, mākslinieki un citu nozaru pārstāvji, kā arī aktuālo notikumu varoņi – šomēnes L. Kings, piemēram, intervēja Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu. Daži kritiķi pārmeta, ka L. Kings bieži vien šķiet nesagatavojies intervijai un pret saviem sarunas partneriem izturas pārlieku maigi, tomēr viņš pats teica, ka pārstāv minimālistu stilu un viņa galvenais uzdevums ir piedabūt sarunas partnerus runāt. Tomēr dažādi misēkļi un neveiklības, kas parādījās pēdējā raidījumā, arī parāda, ka L. Kinga laiks ir pagājis.

L. Kinga pēctecis, britu žurnālists Pīrss Morgans ir solījis, ka viņa jautājumi būs asāki.

Pasaulē

Viļņas lidostas jaunajā pasažieru izlidošanas terminālī, kurš tiks atklāts februārī, ir aprīkojums, kas ļautu pasažieriem drošības pārbaudes laikā atstāt šķidrumus rokas bagāžā, taču jauns Eiropas Savienības (ES) regulējums neļauj no tādas prasības atteikties, paziņoja Lietuvas valsts lidostu operatorkompānija "Lietuvos oro uostai" (LTOU) vadītājs Simons Bartkus.

Svarīgākais