ASV Kongress atbalsta Obamas un republikāņu vienošanos par samazinātiem nodokļiem

ASV Kongresa augšpalāta Pārstāvju palāta ceturtdien atbalstīja prezidenta Baraka Obamas vienošanos ar republikāņiem par samazinātu nodokļu un jaunu bezdarbnieku pabalstu atstāšanu spēkā arī pēc šī gada beigām, neraugoties uz daudzu demokrātu kongresmeņu balsošanu pret.

Pārstāvju palātā šī vienošanās tika atbalstīta ar 277 balsīm par un 148 pret, bet trešdien Kongresa augšpalātā Senātā - ar 81 balsi par un 19 pret, un Obamam tā vēl jāparaksta, lai šī vienošanās iegūtu likuma spēku.

Kongresa atbalstītā pasākumu pakete 858 miljardu ASV dolāru (456 miljardu latu) vērtībā ir ar mērķi vismaz īstermiņā stimulēt ASV ekonomiku, tomēr tā var palielināt ASV valsts parādu, kas jau sasniedzis 14 triljonus dolāru (7,45 triljonus latu).

Obama uzsvēra, ka iepriekšējā prezidenta Džordža Buša laikā samazinātie nodokļi vidusšķirai būs spēkā vēl divus gadus, bet jaunie bezdarbnieku pabalsti - vēl 13 mēnešus.

Demokrātu partijas kreisā spārna pārstāvji iebilst pret to, ka šie nodokļu samazinājumi attiecas arī uz ļoti turīgiem amerikāņiem. Balsojumos abās Kongresa palātās šo vienošanos atbalstīja galvenokārt republikāņi, bet vairums demokrātu balsoja pret.

Pasaulē

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Svarīgākais