Spānijā antidopinga reida laikā aiztur 14 personas, arī pasaules čempioni vieglatlētikā

Spānijas civilā gvarde ceturtdien antidopinga reida laikā aizturējusi 14 personas, paziņojusi valdība.

Aizturēti sporta ārsti, farmaceiti, masieri, treneri, sportistu pārstāvji un ar sportu saistīti cilvēki, kuriem tiek izvirzītas apsūdzības par noziegumiem pret veselību, paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Par aizturētājiem tiek sniegti tikai viņu iniciāļi un dzīves vieta.

Spānijas mediji ziņo, ka persona ar iniciāļiem MD, ir 2009. gada pasaules čempione 3000 metru kavēkļu skrējienā Marta Domingesa. Arī Spānijas TV materiāli to pierāda.

Apmeklēti apmēram 15 objekti dažādās pilsētās visā Spānijā. Policija atradusi anaboliskos steroīdus, maisiņus ar asinīm, hormonus, EOP un dažādas ierīces, kas tiek izmantotas asins ņemšanā un tās transfūzijā.

Pasaulē

No Latvijas atpakaļ uz Ukrainu devies Jurijs, kas kopš 2017. gada dienējis Ukrainas bruņotajos spēkos kā kara ārsts. Diemžēl jaunā cilvēka dzīves stāsts ir izvērties par traģisku notikumu virkni, jo Jurijs pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gadā nokļuva gūstā un tika izziņots par bezvēsts pazudušu. Realizējot gūstekņu apmaiņu, izdevās atgriezties dzimtenē, diemžēl pēc gūsta puisis ir kļuvis lieks gan savai armijas daļai, gan jebkādai kara medicīnai. “Ukraina gūstekņiem netic,” "Kurzemes TV" žurnālistei Gondai Porniecei stāsta mediķis, kas par savam tiesībām šobrīd cīnās ar tiesvedības palīdzību.

Svarīgākais