Demonstranti Lielbritānijā uzbrūk prinča Čārlza automašīnai

Demonstranti, protestējot pret Lielbritānijas parlamenta balsojumu par augstskolu mācību maksas paaugstināšanu, ceturtdienas vakarā Londonā uzbruka Velsas prinča Čārlza automašīnai un iesaistījās sadursmēs ar policiju pie parlamenta.

Bruņuautomobilis "Rolls Royce", kurā atradās Lielbritānijas troņmantnieks princis Čārlzs un viņa dzīvesbiedre Kornvolas hercogiene Kamilla, tika apmētāts ar stikla pudelēm, atkritumu urnām un baltu krāsu, kad viņi brauca uz teātri.

Mašīnai tika izsists aizmugures logs, bet princis Čārlzs ar dzīvesbiedri nav cietuši.

Protestiem pāraugot vardarbībā, tika ievainoti 12 policisti un 43 demonstranti. Policija aizturēja 26 cilvēkus.

Premjerministrs Deivids Kamerons raksturoja uzbrukumu prinča Čārlza automašīnai kā "šokējošu un nožēlojamu".

Vardarbība izcēlās, kad parlaments ar nelielu balsu vairākumu - 323 balsīm par un 302 pret - pieņēma valdības plānu no 2012.gada paaugstināt mācību maksu augstskolās.

Mācību maksas pamatlīmenis tiks paaugstināts līdz 6000 mārciņām (5016 latiem) gadā, bet tās augšējā robeža - līdz 9000 mārciņām (7524 latiem) gadā. Pašreizējā mācību maksas augšējā robeža ir 3290 mārciņas (2750 lati) gadā.

Protestētāji pie parlamenta apmētāja policistus ar signālraķetēm, mietiem, akmeņiem, krāsas bumbiņām un citiem priekšmetiem. Viņi arī dauzīja durvis un logus Finanšu ministrijas un Augstākās tiesas ēkām, kā arī uzbruka ekspremjera Vinstona Čērčila statujai.

Svarīgākais