Zemes nogruvumā Kolumbijā bojāgājušo skaits pieaug līdz 46 cilvēkiem

© Scanpix

Zemes nogruvumā pie Kolumbijas pilsētas Medeljinas bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 46 cilvēkiem, un apmēram 100 ir pazuduši bez vēsts, trešdien paziņoja glābšanas dienestu darbinieki.

Starp atrastajiem 46 bojāgājušajiem ir 22 bērni.

Lietusgāžu izraisītais zemes nogruvums notika svētdienas vakarā, aprokot apmēram 30 mājas kāda pakalna nogāzē Medeljinas piepilsētā Beljo.

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss otrdien aicināja šī rajona iedzīvotājus evakuēties, lai nenotiktu jaunas traģēdijas, un izsludināja lokālu ārkārtas stāvokli.

Glābšanas darbos kopš svētdienas piedalījās apmēram 400 cilvēku, bet tos apgrūtināja nemitīgās lietusgāzes. Otrdien glābšanas darbos sāka izmantot arī smago tehniku.

Kolumbiju pēdējās nedēļās ir piemeklējušas stipras lietusgāzes, kurās gājuši bojā ap 200 cilvēku, bet pajumti zaudējuši pusotrs miljons iedzīvotāju.

Kolumbijas otrais lielākais kreiso partizānu grupējums "Nacionālās atbrīvošanas armija" (ELN) trešdien piedāvāja valdībai abpusēju pamieru. "Ņemot vērā traģēdijas mērogu, Nacionālās atbrīvošanas armija ierosina vienoties par pamieru ar valdību un abpusēji izbeigt karadarbību, lai uzmanība tiktu koncentrēta uz ārkārtas situācijām," teikts internetā ievietotā ELN paziņojumā.

Svarīgākais