Izraēlā nodzēsts mežu ugunsgrēks, kurā gājuši bojā 42 cilvēki

Izraēlas ziemeļos Karmelas nacionālajā parkā naktī uz pirmdienu tika nodzēsts mežu ugunsgrēks, kas izcēlās ceturtdien un kurā gājuši bojā 42 cilvēki, pirmdien paziņoja Izraēlas policija.

Nodzēst Izraēlas vēsturē lielāko mežu ugunsgrēku palīdzēja lietusgāzes naktī uz pirmdienu, kuras ir reta parādība Izraēlas sausajā ziemā. Tā dzēšanā piedalījās ugunsdzēsības lidmašīnas un ugunsdzēsēji no vairāk nekā 16 valstīm.

Divi cilvēki, kurus tur aizdomās par ugunsgrēka izraisīšanu aiz neuzmanības, ir aizturēti par noziedzīgu nolaidību.

Izraēlas plašsaziņas līdzekļi vērtē, ka ugunsgrēks nodarījis zaudējumus apmēram divu miljardu šekeļu (292 miljonu latu) apjomā. Laimīgā kārtā tas nesasniedza Karmelas nacionālajam parkam tuvumā esošo ostas pilsētu Haifu.

Ugunsgrēkā ceturtdien bojā 41 cilvēks - 37 cietumsargi, divi policisti, viens profesionāls ugunsdzēsējs un viens brīvprātīgs ugunsdzēsējs. Cietumsargu autobuss aizdegās, kad viņi brauca uz Damonas cietumu, lai pastiprinātu tā apsardzi pirms ieslodzīto pārvešanas uz citiem cietumiem.

Pirmdien slimnīcā no ugunsgrēkā gūtiem apdegumiem nomira Haifas pilsētas policijas priekšniece Ahuva Tomera - viena no nedaudzajām sievietēm policijas priekšnieku amatos Izraēlā.