Aptauja: 61% Lietuvas iedzīvotāju iesaistās brīvprātīgo darbā

Arvien vairāk Lietuvas iedzīvotāju iesaistās brīvprātīgo darbā un lielākā daļa no viņiem piedalās aktivitātēs vides aizsardzības jomā, liecina pētījumu centra "Socialines informacijos centras" veiktās aptaujas rezultāti.

61% Lietuvas iedzīvotāju novembrī teica, ka pēdējo 12 mēnešu laikā ir iesaistījušies vismaz vienā brīvprātīgo darba aktivitātē. Salīdzinot ar identisku 2008.gadā veiktu aptauju, šogad Lietuvas iedzīvotāji brīvprātīgo darbā iesaistās par 48% vairāk.

"Patiesībā, lielākā daļa no šādās aktivitātēs iesaistītajiem cilvēkiem to dara neregulāri," atzina centra vadītāja Rūta Gaudešiene.

Aptaujā noskaidrots, ka lielākā daļa iesaistās vides aizsardzības aktivitātēs, brīvprātīgi un bez maksas savā brīvajā laikā sakopjot dažādas Lietuvas vietas. 38% ir palīdzējuši vecāka gadagājuma cilvēkiem, 35% palīdzējuši jauniešiem vai bērniem, bet 32% palīdzējuši kultūras, mākslas vai citu pasākumu organizēšanā.

Brīvprātīgo organizāciju apvienības dibinātājs un nevalstiskās organizācijas "Maisto bankas" ("Pārtikas banka") attīstības un komunikācijas nodaļas vadītājs Vaidots Ilgis stāstīja, ka daudzi brīvprātīgie aktivitātēs iesaistās laiku pa laikam, piemēram, pārtikas produktu vākšanā nabadzīgajiem iedzīvotājiem palīdzēja 6000 brīvprātīgo.

Pēc telekomunikāciju uzņēmuma "Teo LT" pasūtījuma veiktajā aptaujā piedalījās 700 Lietuvas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Aptauja veikta no 20. līdz 29.novembrim.

Svarīgākais