Dienvidkorejā pusaudžiem ar likumu aizliegs pēc pusnakts spēlēt interneta spēles

Lai cīnītos ar jauniešu pieaugošo atkarību no interneta, Dienvidkorejā valdība plāno pieņemt likumu, kas liegs pusaudžiem pēc pusnakts spēlēt datorspēles reālā laika režīmā.

To ceturtdien aģentūrai AFP pavēstīja Dienvidkorejas Kultūras un ģimenes lietu ministrijas pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, šomēnes Dienvidkorejas parlamentā tiks iesniegts likumprojekts, kas prasīs, lai interneta spēļu kompānijas pusnaktī pārtrauktu sniegt savus pakalpojumus lietotājiem, kas jaunāki par 16 gadiem. Pakalpojumu sniegšana tiks atjaunota pulksten sešos no rīta.

"Interneta spēļu būtība ir tāda - ja reiz esi sācis spēlēt, ir ļoti grūti pārtraukt, sevišķi tad, ja esi bērns. Daudzi bērni spēlē spēles visu nakti, un viņiem ir problēmas ar mācībām un normālu dzīves ritmu dienas laikā. Mēs uzskatām, ka likums ir nepieciešams viņu veselības labad," klāstīja ministrijas pārstāvis.

Dienvidkorejā, kas ir viena no pasaulē internetizētākajām valstīm, pēdējā laikā bijuši vairāki nāves gadījumi, kas saistīti ar pārmērīgu aizraušanos ar datorspēlēm.

Pagājušajā mēnesī 15 gadus vecs zēns izdarīja pašnāvību pēc tam, kad bija nogalinājis savus māti, kas viņu strostēja par pārāk ilgstošu laika pavadīšanu spēļu pasaulē. Savukārt februārī kāds 32 vecs vīrietis mira pēc piecu dienu nepārtrauktas datorspēļu spēlēšanas. Mēnesi vēlāk policija arestēja kādu pāri, kuru meitiņa bija mirusi no bada, jo vecāki bija nodevušies virtuāla bērna audzināšanai interneta vidē, aizmirstot pabarot savu reālo bērnu.

Valdības aplēses rāda, ka Dienvidkorejā no interneta spēlēm ir atkarīgi aptuveni divi miljoni cilvēku. Lai apkarotu šo veselībai un dzīvībai bīstamo aizraušanos, valdība jau ir sākusi īstenot vairākus pasākumus - no nākamā gada ļaudis, kas iekļaujas riska grupā, bez maksas tiks piedāvāta programmatūra, lai ierobežotu laiku, ko viņi pavada tīklā.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais