Sarkozī plāno kandidēt uz otru prezidentūras termiņu

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī otrdien paziņoja parlamenta deputātiem no savas partijas "Savienība par tautas kustību" (UMP), ka viņš plāno kandidēt uz otru prezidentūras termiņu, pavēstīja vairāki šīs tikšanās dalībnieki.

"Jūs zināt, ka esmu šeit [prezidenta amatā] uz diviem termiņiem, ne vairāk. Pēc tam būs "la dolce vita"," Sarkozī paziņoja deputātu grupai prezidenta Elizejas pilī.

Kopš konstitūcijas grozījumu pieņemšanas 2008.gadā valsts prezidents var būt amatā ne ilgāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Sarkozī 2007.gadā tika ievēlēts par prezidentu uz pirmo piecu gadu termiņu. Viņš vēl nav oficiāli paziņojis, vai balotēsies prezidenta vēlēšanās 2012.gadā, bet ir solījis to izlemt nākamā gada rudenī.

Sarkozī izredzes uzvarēt nākamajās prezidenta vēlēšanās ir sarukušas, jo prezidenta ierosinātās ekonomikas un pensiju reformas ir samazinājušas viņa popularitāti vēlētāju vidū.

Pasaulē

2000. gada jūlija sākumā Tallinā daudzdzīvokļu mājā aizsērēja kanalizācijas sistēma, un pirmā stāva dzīvokļa tualetē pēkšņi uzpeldēja gaļas gabali. Kā stāsta dzīvokļu mājas valdes loceklis, bijuši vairāki aizsprostojumi, un ne reizi vien izsaukti santehniķi. Ar šokējošo stāstu dalās “postimees.ee”.

Svarīgākais