Vācijas drošības spēki strādās ārkārtas režīmā līdz gada beigām

Vācijas drošības spēki strādās ārkārtas režīmā līdz gada beigām, kamēr vien turpināsies tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi, jo tos teroristi apdraud īpaši, paziņojis Vācijas policijas arodbiedrības vadītājs Rainers Vents.

Intervijā, kas piektdien publicēta laikrakstā "Neue Osnabruecker Zeitung", Vents sacīja, ka daudziem policistiem atceltas gada nogalē plānotās brīvdienas.

Viņš teica, ka apdraudējums ir ne tikai lielākajās pilsētās Berlīnē, Hamburgā un Minhenē, bet visā valstī, tāpēc Ziemassvētku tirdziņos līdz gada beigām būs pastiprināta policijas klātbūtne.

Laikraksts "Bild" ziņo, ka Vācijas policija aizdomās par terorakta gatavošanu meklē četrus radikālus islāmistus - divus Pakistānas un divus Indijas pilsoņus, kuri jau esot ieradušies Vācijā. Viņu vārdi un izskats neesot zināmi, taču esot aizdomas, ka viņi plānojot uzbrukumu novembra pēdējā nedēļā laikā no pirmdienas līdz ceturtdienai.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs jau trešdien paziņoja, ka ir saņemta informācija par terorisma draudiem, un tāpēc ir pastiprināta drošība lidostās un dzelzceļa stacijās, un šajos objektos būs vairāk policistu nekā parasti. Ministrs sacīja, ka no "ārzemju partnera", kuru viņš neatklāja, esot saņemta informācija, ka novembra beigās Vācijā notikšot terora akts.

Svarīgākais