Filipīnu taifūna upuru skaits pieaug

© Scanpix

Taifūna Kecana izraisīto plūdu dēļ dzīvību zaudējuši ir vismaz 240 cilvēki. Valsts valdība ir lūgusi ārvalstu palīdzību cīņai ar vētras sekām, kuru dēļ mājvietas bija jāatstāj 450 tūkstošiem cilvēku. Bēgļu nometnēs pajumti ir raduši 380 tūkstoši cilvēku.

Valsts aizsardzības ministrs Gilberto Teodoro ir brīdinājis, ka gadījuma, ja beigsies palīdzības krājumi, situācija pasliktināsies vēl vairāk. Pēc viņa teiktā, no dabas katastrofas skartajiem reģioniem izglābti ir 7900 cilvēki. ANO Pasaules pārtikas programma uz Filipīnām ir solījusi nosūtīt pārtiku 180 tūkstošiem cilvēku.

Filipīnu prezidente Glorija Arojo savas pils teritorijā ir atļāvusi ierīkot palīdzības izsniegšanas centru un ļāvusi tur izvietot evakuētos cilvēkus. Tiesa, cilvēkus, kas vēlēties uzturēties pils teritorijā, vispirms pārmeklēs palīdzības sniedzējorganizāciju personāls.

Kecana Filipīnas skāra sestdien no rīta, bet tagad vētra ir devusies tālāk uz Vjetnamu, kur tās dēļ dzīvību zaudējuši ir 22 cilvēki. Vjetnamas valdība ir pavēlējusi evakuēt vairāk nekā simts tūkstošus cilvēku. Taifūna vēju ātrums sasniedz 150 kilometrus stundā.

Svarīgākais