Beļģiete greizsirdības dēļ nogalina sāncensi, sabojājot viņas izpletni

© Scanpix

Sievietei, kura izpletņlēkšanas laikā nogalināja mīļotā vīrieša draudzeni, Beļģijas tiesa piespriedusi 30 gadus cietumā.

Pēc Tongerenas tiesas atzinuma, 26 gadus vecā Elsa Klotermansa pirms lēciena 2006. gadā bija pārgriezusi savas sāncenses Elsas van Dorenas izpletņa auklas, tādējādi tas neatvērās, un sieviete nositās. E. Klotermansa bija noliegusi sev izvirzītās apsūdzības, tomēr 12 piesēdētāji balsojumā atzina, ka pierādījumu viņas vainai ir pietiekami.

Kā norāda BBC, vairākums pierādījumu bija netieši, un apsūdzības pamatā bija fakts, ka E. Klotermansai bija gan iespējas, gan prasmes veikt sabotāžu, turklāt viņai bija arī motīvs – atbrīvoties no sāncenses uz Marsela Somersa sirdi. Tiesu ekspertīze tiešus pierādījumus E. Klotermansas vainai sniegt nespēja. Sprieduma nolasīšanas laikā notiesātā nekādas emocijas neizrādīja, vēsta AFP.

E. van Dorenas kritienu fiksēja videokamera, kas bija piestiprināta pie viņas ķiveres, un tās ieraksts pārtrūka vien brīdī, kad viņa triecās pret zemi. Viņa kopā ar M. Somersu, E. Klotermanu un vēl vienu vīrieti bija lēkusi no 4000 metru augstuma. Viņi visi bija pieredzējuši izpletņlēcēji. Pēc 3000 metru brīvā kritiena viņi atvēra savus izpletņus, bet E. Van Dorenai neatvērās ne pamata izpletnis, ne rezerves izpletnis. Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka upures izpletnim ir pārgrieztas saites, un 2007. gada sākumā tika arestēta E. Klotermansa.

E. van Dorena bija precēta un divu bērnu māte. Viņa ar M. Somersu laiku pārsvarā pavadīja sestdienās, bet piektdienās ar šo vīrieti nereti tikās E. Klotermansa. Abas sievietes bija savstarpēji pazīstamas. E. Somerss bija mēģinājis atbrīvoties no attiecībām ar E. Klotermansu, savukārt viņa, pēc tiesas domām, arī bija mēģinājusi atbrīvoties no E. van Dorenas. Izpletni sabojāt ir iespējams 30 sekunžu laikā, un, kā norādīja prokurori, tas būtu bijis iespējams nakts laikā, kuru abas sievietes un vīrietis nedēļu pirms nāvējošā kritiena pavadīja M. Somersa dzīvoklī. Viņš gulējis vienā gultā ar upuri, bet E. Klotermansa uz matrača vai dīvāna.

Beļģijā interese par šo lietu bija tik liela, ka tiesas sēde tika rādīta televīzijas tiešraidē.

Svarīgākais