Polijas parlaments pieņem likumu par pedofilu ķīmisko kastrēšanu

Polijas parlamenta apakšnams piektdien pieņēmis likumu par pedofilu un incestu pastrādājušu dzimumnoziedznieku obligātu ķīmisku kastrēšanu, kā to iepriekš jau tika ierosinājusi valsts centriski liberālā valdība.

Pedofiliem un incesta noziedzniekiem vēl pirms ieslodzījuma vai arī pusgadu pirms atbrīvošanas būs jāiziet farmakoloģisks ārstniecisks kurss dzimumdziņas mazināšanai. Lēmums par kursa noteikšanu jāpieņem tiesām, teikts jaunajā likumā.

Likums Polijas parlamenta apakšnamā tika pieņemts ar pārliecinošu balsu vairākumu - par to balsoja 400, pret bija viens. Pavisam apakšnamā ir 460 deputātu.

Likums stāsies spēkā, kad to būs apstiprinājis Senāts un parakstījis prezidents.

Minimālais cietumsods, ko tiesa var piespriest pedofiliem un incesta noziedzniekiem, ir trīs gadi.

Jaunā likuma izpratnē par kriminālnoziegumu atzīstami jebkuri centieni attaisnot pedofiliju, kā arī tādu apgalvojumu paušana, kuros dzimumattiecības pieaugušo un bērnu starpā atzītas par nekaitīgām. Par "labās pedofilijas" propagandu piespriežami līdz diviem gadiem cietumā.

Šāds soda mērs noteikts arī ikvienam, kurš ar interneta starpniecību centīsies pavest par 15 gadiem jaunāku personu.

Uzņemt un izplatīt internetā kailfoto un seksuāla rakstura fotogrāfijas, ja nav saņemta tajās redzamo indivīdu piekrišana, ir krimināli sodāmas darbības, noteikts jaunajā likumā.

Svarīgākais