Atsauc uguns-nedrošus Ferrari

Autoražotājs Ferrari ir atsaucis 1240 jaunākā modeļa 458 Italia automobiļu, jo atklājies, ka tajos izmantotā līme var izkust un izraisīt mašīnas aizdegšanos.

Līdz šim ir reģistrēti vismaz pieci šā Ferrari modeļa aizdegšanās gadījumi. Izmeklēšanā noskaidrojies, ka aizdegšanos izraisījusi līme, kas izmantota riteņu arkās. Konkrētos apstākļos augstu temperatūru dēļ līme var izkust. Dažkārt līmes kušana var izraisīt arī dzinēja karstuma aizsarga deformēšanos, kas savukārt samazina attālumu starp to un sakarsušo izplūdes gāzu cauruli, un var sākties degšana. Liesmas ir gana karstas, lai varētu izkausēt automašīnas alumīnija daļas.

Klienti, kas 458 Italia modeli iegādājušies līdz šā gada 20. jūlijam, tiek lūgti savu braucamrīku nogādāt ražotājam, lai varētu izlabot kļūmi. Savukārt pircēji, kuru mašīnas sadegušas, saņems jaunu automašīnu vietā. Līdz šim ziņojumi par aizdegšanos ir saņemti no Kalifornijas, Parīzes, Šveices, Ķīnas un vēl kādas neizpaustas vietas, ziņo BBC.

Šis Ferrari modelis maksā aptuveni 150 tūkstošus latu, un tā maksimālais braukšanas ātrums ir 325 kilometri stundā.

Ferrari pārstāvji norāda, ka viņiem automašīnu atsaukšanas gadījumu ir mazāk nekā citiem, tomēr arī iepriekš bez šādiem incidentiem nav iztikts un arī dažām iepriekšējo modeļu automašīnām ir bijušas kādas vainas. Ferrari importētāja Austrālijā Ateco preses pārstāvis laikrakstam Daily Telegraph skaidroja, ka ikvienam autoražotājam ir kļūmes un jautājums ir tikai par to, kā ražotājs rīkojas, kad tās ir atklājušās, un kā ražotājs rūpējas par klientiem.

Svarīgākais