Klintonu meitai krāšņas kāzas

Bijušā ASV prezidenta Bila Klintona un pašreizējās valsts sekretātes Hilarijas Klintones meitas Čelsijas sestdien notikušās kāzas izcēlās ar lielu apsardzi un arī greznību.

Klintonu vienīgajai atvasei Čelsijai mijot gredzenus ar Volstrītas finansistu Marku Mezvinski, viņas vecāki runāja par lielo lepnumu un pāri plūstošajām emocijām, raksta AP. "Šī ir labākā iespējamā diena, kad svinēt viņu kopdzīves sākumu, un mums ir prieks aicināt Marku pievienoties mūsu ģimenei," teikts Klintonu izplatītajā paziņojumā.

Kāzas notika luksusa savrupmājā Rainbekā netālu no Ņujorkas, un tās izbeidza nedēļām ilgušos minējumus par to norisi. Kāzu rīkotājiem līdz pēdējam bija izdevies paturēt noslēpumā ar pasākumu norisi saistītos plānus – veikalniekiem, preču piegādātājiem, galdu klājējiem un citiem iesaistītajiem bija jāzvēr, ka neko par kāzām nestāstīs.

Rainbekas īpašumā sestdien pulcējās apmēram 500 viesu, tai skaitā bijusī valsts sekretāre Madlēna Olbraita, dizainere Vera Vana, Holivudas aktieris Teds Densons un citi. Ziņkārīgajiem vērotājiem nebija izdevies gūt pierādījumus, ka uz ballīti būtu ieradies režisors Stīvens Spīlbergs un televīzijas sarunu šova vadītāja Opra Vinfrija, lai arī pirms tam viņi tika uzskatīti par sagaidāmiem kāzu viesiem. Zināms, ka neieradās arī pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama. Viņš ir paskaidrojis, ka neesot īsti bijis ielūgts, turklāt divi prezidenti kāzās būtu mazliet par daudz.

Tā kā Čelsija ir kristiete, bet Marks – ebrejs, šīs bija starpreliģiskas kāzas. Tajās piedalījās gan rabīns Džeimss Ponē, gam mācītājs Viljams Šilldeidijs. Čelsijai mugurā bija V. Vanas darināta kleita. Gredzenus viņi mija baltiem ziediem rotātā lapenē.

Kāzu rīkotāji īpaši bija domājuši par drošību. Kāzu norises vietai drīkstēja tuvoties tikai žurnālisti – un arī tad vienīgi kājām. Viņi no tālienes varēja noskatīties, kā uz Astorkortas namu brauc konvoju pavadīti autobusi un citi transporta līdzekļi, kas veda viesus. Virs kāzu norises vietas bija aizliegts parādīties jebkāda veida gaisa transporta līdzekļiem, tādējādi kāzas izdevās nosargāt no dzeltenās preses žurnālistiem un arī citiem draudiem. Lai nodrošinātu kārtību, gaisa telpā patrulēja policijas helikopters.

Slavenību un baumu vietne TMZ vēsta, ka krāšņais un labi apsargātais pasākums izmaksājis apmēram piecus miljonus dolāru, tomēr, ņemot vērā slepenību, nav daudz iespēju to pārbaudīt. Pēc citām aplēsēm, kāzas izmaksājušas no diviem līdz trim miljoniem dolāru.

Rainbekas iedzīvotāji, kas izmantoja izdevību vismaz no tālienes vērot pasākuma norisi, aģentūrai AP izteica apbēdinājumu, ka pasākums netiek rādīts televīzijas tiešraidē. Cilvēku, kas vēlas zināt, kādas bija Čelsijas un arī Hilarijas kleitas, kā arī to, kas kāzās tika celts galdā, netūkst, tomēr Čelsijai un viņas vīram nav gribējies izmantot iespēju kļūt par dzeltenās preses varoņiem. Cilvēku pulkam, kas pulcējās pie Reinbekas viesnīcas, gan izdevās satikt bijušo ASV prezidentu ar kundzi.

Kā vēsta New York Times, pilsētiņa bija nolēmusi kāzas svinēt kopā ar Klintoniem, vienalga, vai tās iemītnieki ir ielūgti vai nē. Pilsētiņa teju vai bija pārvērtusies par kāzu tematisko parku, un veikalu skatlogos bija novietoti dažādi veltījumi Čelsijai.

Svarīgākais