Lenona rakstītu dziesmu pārdod par 1,2 miljoniem

Ar roku rakstīts teksts grupas The Beatles dziesmai A Day in the Life izsolē nopirkts par 1,2 miljoniem dolāru. Savukārt grupas bijušais dalībnieks Pols Makartnijs ir atklājis, kā savā laikā spējis noteikt, ka ir patiešām slavens.

No abām pusēm ar zilu tinti un flomāsteru aprakstītā papīra lapa ar dziesmas tekstu izsolīta Sotheby"s namā Ņujorkā. Lapiņā ir saskatāmi arī daži ar sarkanu tinti veikti labojumi un dažas piezīmes.

A Day in the Life ir sarakstīta kopā ar P. Makartniju un ir 1967. gadā izdotā albuma Sgt. Pepper"s Lonely Hearts Club Band pēdējā dziesma. Albums ieguva četras Grammy balvas, un mūzikas žurnāls Rolling Stone dziesmai piešķīra 26. vietu 500 visu laiku labāko kompozīciju sarakstā.

Lapiņas pircējs ir kāds anonīms vairāksolītājs no ASV, savukārt tās bijušais īpašnieks bija Mels Evans, The Beatles bijušais turneju vadītājs. Iepriekšējais rekords, kas sasniegts, pārdodot The Beatles dziesmu tekstus, bija par All You Need is Love, kas 2005. gadā sasniedza vienu miljonu dolāru.

Pagājušajā nedēļā P. Makartnijs atzina, ka bītlumānijas virsotnē savu slavu apjautis tad, kad vairs nav varējis mierīgi aizbraukt uz Grieķiju, lai atpūstos. Žurnālam Shortlist viņš sacīja: "Atceros, mēs kopā ar Ringo [Stāru] devāmies uz Grieķiju. Mēs nebijām milzīgi populāri, un es domāju – nav svarīgi, cik slaveni mēs arī kļūtu, es allaž varēšu doties uz Grieķiju." Tomēr gadu vēlāk viņš uzzinājis, ka The Beatles arī Grieķijā ir pirmajā vietā. "Es nodomāju: tā, bēgšanas ceļš ir zudis," sacīja mūziķis.

Pasaulē

Katru dienu Igaunijā tiek izsniegtas simtiem jaunu ID karšu - 2023. gadā tika izsniegtas aptuveni 284 000. Visas šīs kartes ir izgatavotas no plastmasas, tāpat kā autovadītāja apliecības un desmitiem citu dokumentu, ko valsts izsniedz iedzīvotājiem, vēsta postimees.ee.