Mediķi pārbaudīs, kādēļ Ozijs Osborns vēl ir dzīvs

© Scanpix

Mūziķis Ozijs Osborns gatavojas iziet dažādas pārbaudes, lai noskaidrotu, vai pēc ilgajiem narkotiku un alkohola atkarību gadiem viņš maz vēl ir dzīvs.

Pārbaudot savu dzīvības stāvokli, bijušais Black Sabbath vokālists kļūs par vienu no retajiem cilvēkiem visā pasaulē, kam veikta pilna genoma analīze, vēsta Sky News. Viņa asins paraugus pētīs amerikāņu uzņēmums Knome, kas mēģina noskaidrot, kāpēc daži cilvēki nodzīvo ilgu dzīvi, bet citi ne. Datu analīze ilgs trīs mēnešus un izmaksās 27 000 dolāru. "Pētot indivīdus, kuriem ir ekstrēma medicīniskā vēsture, var iegūt zinātniski vērtīgus datus," stāsta Knome direktors Nātans Pīrsons.

O. Osborns, kurš reiz bija bēdīgi slavens ar dažādām pārmērībām, tajā skaitā aizraušanos ar alkoholu un narkotikām, nesen izteicās, ka pēc 40 gadus ilgas dzeršanas viņš esot uzskatāms par "medicīnisku brīnumu". 2005. gadā viņam tika diagnosticēts Parkina sindroms, kura simptomi ir līdzīgi Parkinsona slimībai. Pirms tam O. Osborns bija žēlojies, ka trīcēšana, kas saistās ar šo saslimšanu, postot viņa dzīvi. Viņš bija šīs problēmas skaidrojis ar narkotiku un alkohola radītajiem ķermeņa bojājumiem, bet izrādījās, ka tā ir ģenētiska parādība, kas mantota no senčiem. Lai arī šī jebkurā gadījumā nebija neko patīkama vēsts, tomēr Ozijs vismaz uzzināja, ka tas, ko viņš piedzīvo, nav nekāda narkotiku radīta paralīze, un ir zāles, kā pret to cīnīties. Tiesa, zāles viņam būs jālieto visu mūžu.

Savukārt laikrakstā Sunday Times viņš atzinās, ka antidepresantu lietošana, lai tiktu galā ar straujajām garastāvokļa maiņām, esot negatīvi ietekmējusi viņa seksuālo dzīvi. "Antidepresanti ir teiksmaini līdzekļi, bet tie rada haosu ģenitālijās," O. Osborns rakstīja laikraksta veselības slejā. "Esmu tos lietojis gadiem, un zinu, ka varu darīt itin visu, izņemot mīlēšanos."

Mūziķis ir atzinis, ka eksperimentējis arī ar pretimpotences līdzekli Viagra, tomēr tas ne vienmēr nodrošina panākumus. "Es reiz pamēģināju Viagru, bet līdz brīdim, kad tā bija iedarbojusies, mana misis jau bija aizmigusi. Tāpēc beigās man neatlika nekas cits kā vien skatīties History Channel."

Pagājušajā nedēļā O. Osborns mēģināja uzstādīt Ginesa rekordu par pasaulē ilgāko un skaļāko kliedzienu. Pasākums notika pretvēža iniciatīvas ThinkCure! Weekend laikā, kad tika vākti līdzekļi vēža izpētei. Arī O. Osborna jaunā albuma nosaukums Scream tulkojumā no angļu valodas nozīmē kliedziens.

Pasaulē

Katru dienu Igaunijā tiek izsniegtas simtiem jaunu ID karšu - 2023. gadā tika izsniegtas aptuveni 284 000. Visas šīs kartes ir izgatavotas no plastmasas, tāpat kā autovadītāja apliecības un desmitiem citu dokumentu, ko valsts izsniedz iedzīvotājiem, vēsta postimees.ee.