Medvedevam prasa pētīt citplanētiešus

Krievijas Valsts domes deputāts ir lūdzis prezidentu Dmitriju Medvedevu pārbaudīt, vai Kalmikijas vadītājs Kirsans Iļumžinovs patiesi ir ticies ar citplanētiešiem, kā viņš pats stāsta, un kādas sekas tas atstājis uz viņa amata pildīšanas spējām.

48 gadus vecais K. Iļumžinovs, kurš Krievijas Federācijas dienvidu republiku Kalmikiju vada kopš 1993. gada, to centies pārvērt par pasaules šaha Meku. Viņš ir arī Starptautiskās šaha federācijas vadītājs. Otra viņa dīvainība ir regulāri paziņojumi, ka viņš 1997. gadā ticies ar citplanētiešiem. Aprīļa beigās viņš intervijā žurnālistam Vladimiram Pozneram apstiprināja, ka tas tā nudien esot noticis. Citplanētieši viņu paņēmuši no dzīvokļa Maskavā. Citplanētiešiem bijuši dzelteni skafandri, viņi bijuši cilvēkveidīgi. Tie esot stāstījuši,

ka vēl neesot gatavi plašākiem kontaktiem ar cilvēku civilizāciju. Prombūtnes laikā K. Iļumžinova apsardze esot gatavojusies izsludināt viņa meklēšanu, jo viņš neesot bijis atrodams aizslēgtajā dzīvoklī, tomēr pēkšņi politiķis iznācis no guļamistabas.

Krievijas domes deputāts Andrejs Ļebedevs, kurš vara parlamenta Drošības komiteju, prezidentam D. Medvedevam uzrakstījis vēstuli, kurā aicina izvērtēt šo gadījumu un sniegt atzinumu, vai politiķa tikšanās ar citplanētiešiem nav ietekmējusi viņa valdīšanu Kalmikijā un vai citplanētieši no viņa nav ieguvuši slepenu informāciju. A. Ļebedevs arī vēlas zināt, vai par kontaktu ar citu civilizāciju K. Iļumžinovs ir ziņojis Kremlim un vai pašlaik izstrādāta procedūra par to, kā šādos gadījumos jārīkojas amatpersonām, kurām ir piekļuve valsts noslēpumiem. Deputāts norāda: ja šis stāsts nav tikai slikts joks, tas ir vēsturisks notikums, un Kremlim par to ir jāzina.

Kremļa preses dienests par šo jautājumu pašlaik komentārus nesniedz. Savukārt K. Iļumžinovs intervijā The Moscow Times sacīja, ka gadījumā, ja kādam ir jautājumi, viņš ar katru interesentu ir gatavs runāt.