Tornado dēļ mirst cilvēki

ASV Misisipi štatā tornado dēļ dzīvību zaudējuši desmit cilvēki. 17 apgabalos izsludināts ārkārtējs stāvoklis.

Līdzīgi tornado ir skāruši arī tuvējo Luiziānas, Ārkanzasas un Alamabas štatu, tomēr tur postījumi nav tik plaši.

Tornado Misisipi šķērsojis apmēram 2,5 kilometru platumā, un vēja ātrums sasniedzis 240 kilometru stundā. Dažviet vētru pavadījuši arī spēcīgi lieti. Stipro vēju dēļ ir izpostītas elektrības līnijas, bet ceļus ir bloķējuši krītošie koki. Meklēšanas un glābšanas operācijās ir iesaistīta nacionālā gvarde.

Pieci bojāgājušie, no kuriem divi ir bērni, ir no Čoktavas apgabala, četri no Jazū un viens no Holmsas apgabala. Misisipi amatpersonas pieļauj, ka upuru skaits vēl palielināsies. Par cietušajiem ziņojuši 12 apgabali, un daži ar helikopteriem nogādāti slimnīcās, vēsta CNN. Jazū slimnīcā dabas katastrofas naktī dežurēja tikai viens ārsts un viena medmāsa.

"Izklausījās tā, it kā pa sliedēm tuvotos vilciens," BBC sacīja Malkolms Gordons, kura mājai vētra nonesa jumtu. "Es pagrābu savu dēlu, mēs nogūlāmies uz grīdas, un tad vētra nocēla jumtu un izsita stiklus, un nams pieplūda ar ūdeni." Nams ir tik ļoti cietis, ka viņš ir ieplānojis ar buldozeru nolīdzināt palikušo un sākt celt māju no pamatiem.

Svarīgākais