Eltons Džons grib adoptēt puiku

Kopā ar savu AIDS labdarības fondu viesojoties Ukrainā, mūziķis Eltons Džons paziņoja, ka vēlas adoptēt 14 mēnešus vecu bāreni, kas pašlaik mitinās kādā bērnu namā.

Pagājušajā nedēļā E. Džons uzstājās kādā bērnu namā, kur daļa no audzēkņiem ir nonākuši tāpēc, ka viņu vecāki ir miruši no AIDS. Pēc tam viņam un draugam Deividam Fērnišam, kas bija turējis 14 mēnešus vecu zēnu Ļevu klēpī, tika uzdots jautājums, vai viņi ir domājuši par bērnu adopciju. „Mēs ar Deividu jau ilgu laiku esam domājuši par adopciju,” atbildēja E. Džons. „Deivids vienmēr ir gribējis adoptēt bērnu, bet es vienmēr esmu sacījis nē. Man ir 62 gadi, un ceļošanas un mana dzīvesveida dēļ domāju, ka tas nebūtu godīgi pret bērnu.” Tomēr viesošanās bērnunamā dziedātājam ir likusi mainīt savu nostāju. „Pēc tam, kad šodien redzēju Ļevu, sapratu, ka vēlētos viņu adoptēt. Nezinu, kā mēs to izdarīsim, bet viņš ir paņēmis manu sirdi. Viņš ir nozadzis arī Deivida sirdi, un domāju. Šodien esmu mainījis savas domas.”

Viedokli par bērnu adopciju E. Džonam mainīt likusi viņa taustiņinstrumentālista Gaja Babilona nesenā nāve. „Pagājušajā nedēļā es zaudēju vienu no saviem labākajiem draugiem. Tas salauza manu sirdi, jo viņš bija ģēnijs, gados jauns, un viņam bija divi bērni. Man ir iespēja apmainīt kādu, ko esmu zaudējis, ar kādu, kam varu dot nākotni.”

Ukrainā no Eiropas valstīm ir visstraujāk pieaugošie HIV infekcijas izplatības tempi.