Pelnu mākonis nedienas rada arī slavenībām

Islandes Eijafjadlajegidla vulkāna pelni, kuru dēļ pārtraukta gaisa satiksme daudzviet Eiropā, ir radījuši problēmas arī dažādām slavenībām, filmu zvaigznēm un mūziķiem.

Tā kā mūziķi nespēj nonākt koncertu vietās, ir atceltas vairākas uzstāšanās. Grupa Bad Lieutenant sestdien paziņoja, ka atceļ šīsnedēļas koncertus Sanfrancisko, Čikāgā un Ņujorkā, jo grupa iestrēgusi Mančestras lidostā.

Dziedātājai Vitnijai Hjūstonei lidmašīnas vietā nācās izmantot prāmi, lai nokļūtu uz koncertu Dublinā. R&B dziedātāja pašlaik atrodas Nothing but Love pasaules turnejā un pagājušajā nedēļā uzstājās Londonā, no kurienes ar lidmašīnu tikt uz nākamo koncerta vietu ir neiespējami. "Kad Vitnija uzzināja, ka lidostas vulkāna pelnu dēļ ir slēgtas, viņa izvēlējās uz Dublinu doties ar prāmi, lai neapbēdinātu savus Īrijas fanus," teikts dziedātājas paziņojumā.

Velsas grupa Los Campesinos atcēlusi vairākus koncertus ASV, popmūziķis Mika pagājušajā piektdienā neuzstājās Lisabonā, jo lidmašīnu satiksmes problēmu dēļ bija iestrēdzis Parīzē. Apdraudēta ir arī Tribekas filmu festivāla norise Manhatanā – pasākumam jāsākas trešdien. Jau tagad zināms, ka daži no viesiem, kam šodien bija jāierodas Ņujorkā, lai popularizētu savas filmas, cerības ierasties jau ir atmesuši, ziņo AP. Festivālā bija plānots rādīt filmas no teju 40 valstīm, un uz turieni doties bija plānojuši daudzi Eiropas režisori.

Eijafjadlajegidla pelnu mākonis problēmas rada arī reslinga organizācijai World Wrestling Entertainment. Beigām tuvojas divas nedēļas ilgusī Eiropas turneja. Vairākiem cīkstoņiem kopā ar pavadošajām komandām ir nācies braukt ar prāmjiem un autobusiem gandrīz 17 stundu, lai no Francijas nonāktu Īrijā. Ar lidmašīnu šo attālumu iespējams veikt pusotrā stundā. Organizācijas preses pārstāvis Kevins Henesijs pagājušās nedēļas beigās sacīja, ka vēl nav zināms, vai visiem izdosies līdz šodienai nonākt Belfāstā un paspēt laikā.

Pasaulē

Miera sarunas, kuru rezultātā Krievija leģitimizētu kontroli pār okupētajām Ukrainas teritorijām, būtiski iedragātu pašreizējo starptautisko sistēmu, tai skaitā Rietumvalstu kā galveno noteikumu uzturētāju uzticamību un prestižu, savā jaunākajā rakstā secinājis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Svarīgākais