Makrons: ES ir jāveic reformas, vai arī notiks "Frexit"

© Scanpix

Viens no Francijas prezidenta amata kandidātiem, Emanuels Makrons, apgalvo, ka Eiropas Savienībai (ES) ir jāveic reformas, vai arī notiks Francijas izstāšanās no ES jeb "Frexit", vēsta raidorganizācija BBC.

Makrons norāda, ka viņš atbalsta ES pastāvēšanu un savā vēlēšanu kampaņā to nopietni aizstāv. "Es uzskatu, ka atrašanās ES ir svarīga ne tikai Francijas tautai, bet arī Francijai globalizācijas tirgū," norāda politiķis. "Tomēr tajā pašā laikā mums ir jāieklausās cilvēkos un viņu dusmās par ar ES saistītajiem notikumiem," vēsta Makrons. Viņš arī norāda, ka līdz ar viņa ievēlēšanu amatā, būtu ES būtu nepieciešams veikt nopietnas reformas.

E. Makrons arī atzīst, ka ja pēc viņa ievēlēšanas Francijas prezidenta amatā, viņš atļautu ES būt tādai, kā tagad, tad viņa vēlētāji jutīsies pievilti un viņš nevēlētos saskarties ar to. E. Makrons arī atzīst, ka ES vairs nav ilgtspējīga un bez reformu veikšanas Francija var nonākt pie lēmuma par "Frexit".

SCANPIX

Jau vēstīts, ka 7. maijā Francijā ir paredzēta noslēdzošā prezidenta vēlēšanu kārta, kurā vēlētājiem būs jāizdara izvēle starp Emanuelu Makronu un Marinu Lepēnu.

Svarīgākais