Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Sofijai Rotaru nozagts pusmiljons eiro

© Scanpix

Leģendārās moldāvu estrādes mākslinieces Sofijas Rotaru draudzene, kas darbu savienošanas kārtībā desmit gadus bijusi arī dziedātājas koncertdirektore, nozagusi viņai 500 000 eiro.

Dziedātājas Sofijas Rotaru direktori Olgu Koņahinu tiesās par krāpniecību – viņai būs tiesas priekšā jāatbild par naudu, ko 2008. gadā saņēmusi no koncertu aģentūrām kā priekšapmaksu par Rotaru neieplānotajiem koncertiem. Dziedātāja pat nav nojautusi, ka 2009. gada viesturneju grafikā viņai ir koncerti, par kuriem, izrādās, jau samaksāti honorāri. Kad māksliniece pieķēra direktori krāpniecībā, Koņahina nekavējoties tika atbrīvota no ieņemamā amata un par notikušo uzrakstīts iesniegums milicijai.

Koņahina savai darba devējai izstāstīja žēlabainu pasaciņu, ka viņu par simtiem tūkstošu dolāru apkrāpuši nezināmi ļaundari. Taču viņai nepaveicās, jo krievu estrādes primadonna Alla Pugačova, uzzinājusi par šo atgadījumu, atmaskoja Rotaru direktori un pastāstīja, ka personīgi redzējusi, kā Koņahina notriec milzīgas naudas summas pie kazino spēļu galdiem.