NETICAMI: Pazudušu kanādieti pēc 5 gadiem atrod Amazones džungļos

© scanpix

Antons Pilipa pirms pieciem gadiem pazuda bezvēsts no savām mājām Kanādā, Vankūvērā, savukārt pirms dažām dienām viņš tika atrasts vairāk nekā 6500 jūdžu attālumā - Amazones džungļos, vēsta "Daily Mail".

Tiek vēstīts, ka Antons pēc savas pazušanas esot šķērsojis divus kontinentus ar basām kājām. Savukārt viņa ģimene visus šos gadus pavadīja ilgu laiku viņu meklējot. Ģimene bija īpaši uztraukusies, jo vīrietis sirgst ar šizofrēniju. Brīdī, kad ģimene jau gandrīz bija atmetusi cerību atrast Antonu, tika saņemts telefona zvans, ka Antons ir atradies.

Kāds Brazīlijas policists ievēroja Antonu staigājam pa pilsētu, jo viņš izskatījies pēc ubaga. Antonam nebija personu apliecinošu dokumentu un viņa drēbes bija noskrandušas. Ar vairāku dienestu palīdzību tomēr izdevās noskaidrot Antona identitāti un jau drīz vien viņš tika nogādāts atpakaļ pie ģimenes.

Antona ģimene ir pārsteigta, kā viņš spējis noiet tik lielu gabalu, turklāt šķērsot valstis bez jebkādiem personu apliecinošiem dokumentiem. Pats Antons stāsta, ka sava "ceļojuma" laikā pārticis no cepumiem, ogām, augļiem un citām lietām, ko spējis atrast. Viņš arī bieži esot paļāvies uz laipniem un gādīgiem svešiniekiem, kas viņam palīdzējuši.

Svarīgākais