Pirms Eltona Džona koncerta sabrūk skatuve

Skatuve, kas Meksikā tika celta pirms šajā nedēļas nogalē plānotā koncerta, ir daļēji sabrukusi, un trīs strādnieki guvuši ievainojumus.

Divi no darbiniekiem guvuši vieglas traumas, bet trešajam lauzta kāja, ziņo AP. Negadījums notika, kad 80 metru augstās konstrukcijas, kas paredzētas kustīgiem prožektoriem, nogāzās uz skatuves. Laikā, kad negadījums notika, E. Džons koncerta vietā neatradās.

Koncerts paredzēts Čičenicas drupās. Tā ir maiju civilizācijas laikā būvēta vieta, kas atrodas Jukatanas pussalā. 2007. gadā šīs drupas tika atzītas par vienu no jaunajiem septiņiem pasaules brīnumiem. Zeme zem vēsturiskajiem objektiem tikai pagājušā mēneša beigās pārgāja Jukatanas štata valdījumā, un līdz tam tā bija privātīpašums.

"Jautājums par pasākuma atcelšanu netiek izskatīts," pēc notikušā paziņoja Meksikas Nacionālā antropoloģijas un vēstures institūta preses pārstāvis Francisko de Anda. Institūts atbild par valsts pārvaldījumā esošajiem vēsturiskajiem pirms spāņu iebrukuma celtajiem objektiem. Līdzīgs gadījums pērn notika Francijā, kad skatuve sabruka Marseļā pirms Madonnas koncerta. Toreiz nelaime bija lielāka, jo bojā gāja divi cilvēki, bet ievainojumus guva astoņi. Madonna koncertu atcēla un tikās ar upuru piederīgajiem.

1200 gadu vecajām drupām nekādi postījumi nav nodarīti. Skatuve atrodas labu gabalu no Čičenicas tempļiem un piramīdas, lai novērstu iespēju, ka tie tiek bojāti.

Daļa meksikāņu iebilst pret koncertu rīkošanu maiju drupās, jo uzskata, ka tā ir necieņa pret kultūras mantojumu un arī apdraud Čičenicas akmens darinājumus. Kopš 1997. gada, kad šajā vietā uzstājās Lučāno Pavaroti, tur ir notikuši vairāki koncerti. 2008. gadā šeit uzstājās Plāsido Domingo, viņa sniegumu klausījās apmēram četri tūkstoši cilvēku, un nekādu incidentu nebija. Pērn šajā vietā uzstājās britu dziedātāja Sāra Braitmena. E. Džona koncerts notiek šodien.