ASTROLOĢIJA: Kā pagāja 2016. gads? Gada notikumu tops

© SCANPIX

Visa gada garumā «Praktiskā Astroloģija» sekojusi līdzi dažādām sabiedriskām un politiskām aktualitātēm. Piedāvājam atskatu aizejošā gada svarīgākajos notikumos un personību stāstos – gan tajos, kas iekļuva mūsu žurnāla slejās, gan tajos, kas palika ārpus, bet tomēr ir nozīmīgi.

GADA UZVARA. Līdz pēdējam brīdim Donalda Trampa cīņa ar sāncensi Hilariju Klintoni bija sīva un tās iznākums neskaidrs. Taču notika tā, kā notika. Pasaules lielvaras grožus savās rokās ņem cilvēks, kurš saskaņā ar astroloģisko karti dzimis Saules un Mēness aptumsumu ietekmē. Un, tā kā Mēness aptumsums allaž sakrīt ar pilnmēnesi, tad spožais un apaļais, emocijas viļņojošais Zemes pavadonis atstāj iespaidu uz jauno ASV prezidentu. Iepriekš pētot politiķus un notikumus no astroloģiskā viedokļa, nācies secināt, ka cilvēkiem ar aptumsumu (it īpaši Saules) ietekmi individuālajā horoskopā ir bijusi būtiska nozīme kādos politiskajos un vēsturiskajos pavērsienos. Viņiem arīdzan daudz no sevis jāatdod sabiedrības labā.

Donalda Trampa individuālajā astroloģiskajā kartē Saule (ego) atrodas Dvīņu zodiaka zīmē, Mēness (emocijas) Strēlniekā, Merkurs (prāts) Vēzī, Marss (vīrišķā būtība) un arī ascendents (ārējais tēls) Lauvā. Cilvēkā daudz krāsu, vēlme pēc atzinības, diezgan daudz no šovmeņa, ne vienmēr prāts ar emocijām līdzsvarā. Astroloģiskajā kartē galīgi nav Zemes stihijas, kas dod stabilitātes izjūtu un spēju sajust pamatu zem kājām. Starp Urānu un Merkuru kvadrāta aspekts - «fiksās idejas» un pārsteidzība. Savukārt kvadrāts starp Jupiteru un Merkuru - var būt «Napoleona plāni» bez reāla pamata. Toties piemīt diezgan laba intuīcija.

Individuālajā kartē uzsvērta 10. un 11. māja - tieši tas, kas vajadzīgs, lai stātos publikas priekšā, turklāt Urāns 10. mājā bieži norāda, ka karjeras pavērsieni nāk negaidīti, bet var būt ļoti mainīgi.

*

BĒGĻU KRĪZE TURPINĀS. 2016. gads sākās ar šokējošu ziņu no Vācijas (ko cita starpā supertolerantie vācu mediji un policija gribēja noklusēt) - Ķelnē Jaungada naktī nesen atbraukušie bēgļi uzmācās sievietēm, bija arī izvarošanas un aplaupīšanas. No Francijas visa gada garumā ik pa laikam tika ziņots par dažādiem notikumiem nelegāli ierīkotajā bēgļu nometnē «Džungļi». Migrantus Kalē piesaistīja kā vieta, no kuras nokļūt Lielbritānijā. Iepriekš bija arī mēģinājums ieņemt prāmi, kas ved uz britu zemi, šosejas bloķēšana u.tml. Latvija šajā gadā uzņēma vairākas bēgļu ģimenes, taču vēlāk nāca gaismā fakts, ka liela daļa patvēruma meklētāju no Latvijas ir aizbraukuši nezināmā virzienā.

No astroloģiskā viedokļa šobrīd pasaule ir lielu pārmaiņu procesā, ko ietekmē Plūtona atrašanās Mežāža zodiaka zīmē. Savukārt gada pirmajā pusē (no 8.01. līdz 8.05.) Jupiters, kura pārziņā cita starpā ir arī migrācija, atradās nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī.

*

TERORISTI TUVPLĀNĀ. Brisele 2016. gada martā, Parīze 2015. gada nogalē. Sāpes un sēras. Asiņainie terorakti, ko pastrādājuši ar «Daesh» jeb ar radikālo «Islāma valsti» saistīti slepkavas. «Praktiskā Astroloģija» analizē teroristu astrokartes. Viena iezīme kopīga - psiholoģiski nestabilas, ietekmējamas personas.

*

ATKAL MAINĀS VALDĪBA. Šogad Latvija tika atkal pie kārtējās jaunās valdības, ko vada Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Māris Kučinskis (pēc tā dēvētās Saules zīmes Strēlnieks).

No vienas puses, valdība ir veidojums, kas «piedzimis» konkrētā brīdi, kad deputāti Saeimā nospieduši balsošanas pogas. Tas brīdis fiksējas astroloģiskajā kartē, un valdība tiek pie sava horoskopa. No otras puses, šī struktūra sastāv no cilvēkiem, un katram no viņiem ir sava astroloģiskā karte, savs potenciāls, savi plusi un mīnusi.

Aplūkojot ministru kosmogrammas (astro kartes, kuras tiek veidotas, ja nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks), uzmanību piesaista tas, ka pēc tā dēvētajām Saules zīmēm gandrīz nemaz nav Zemes stihijas pārstāvju. Bet tieši šī stihija dod praktiskumu, piezemētību, spēju uz lietām skatīties racionāli un pragmatiski.

*

GADA PĀRIS. Gada sākumā, 2. janvārī, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess apprecējās ar latvieti, kiberdrošības speciālisti Ievu Kupci. Kaimiņzemes prezidentam šī ir otrā laulība. Iepriekš analizējām viņa personību, un pēc numeroloģijas viņš sanāk Vieninieks - cilvēks, kuram jābūt līderim gan dzīvē, gan karjerā. Vēlāk aplūkojām abu astroloģiskās kartes un saderību - šajā laulībā ir garīgā saķere, bet var būt rīvēšanās par ikdienas sīkumiem.

*

ATKĀPŠANĀS NO AMATA UN IERASTĀS FRIZŪRAS. Iepriekšējā gada nogalē atkāpās «Vienotības» premjere Laimdota Straujuma, bet vēl pirms tam šīs partijas līdere Solvita Āboltiņa (pēc Saules zīmes Ūdensvīrs) nonāca pastiprinātā mediju uzmanības lokā saistībā ar neglīto ūjināšanu pensionāru piketa laikā. Šogad politiķe atstāja «Vienotības» vadītājas amatu un savu pierasto rudo frizūru nomainīja pret citu toni un griezumu. Sertificēta numeroloģe Ineta Ventniece-Krīgere, sniedzot žurnālam komentāru, uzsvēra, ka politiķei iestājies periods, kurā kādu laiku vajadzētu pabūt mierā un līdzsvarā. Turklāt Solvitas Āboltiņas dzīves ceļa skaitlis nesaderot ar Latvijas numeroloģisko kodu, tāpēc viņai piemērotāk būtu strādāt valsts iestādēs vai darboties jurisprudencē, nevis politikā.

*

GADA SKANDĀLS. Varbūt šis nav tas lielākais skandāls valsts mērogā, tomēr Latvijas vārdam tas lika noskanēt pasaulē. Proti, mūsu farmācijas uzņēmuma «Grindeks» ražotais «Mildronāts» kļuva par klupšanas akmeni daudziem pasaulē slaveniem sportistiem, tostarp Krievijas tenisa zvaigznei Marijai Šarapovai. Tas iekļauts Pasaules Antidopinga aģentūras sportistiem aizliegto vielu sarakstā. Tajā pašā laikā šis skandāls uzņēmumam nesa lielu atpazīstamību, un «Mildronāta» cenas ārzemēs un interneta veikalos pieauga milzīgos apmēros - pat līdz 140 ASV dolāriem. Sertificēts numerologs Kristaps Baņķis, komentējot situāciju, cita starpā norādīja, ka skandāla periodā planēta Jupiters atradās retrogrādā stāvoklī un Jaunavas zīmē, kas ceļ augšā senas lietas, saistās ar kontroles institūciju darbu un veselības tēmu. Savukārt pēc numeroloģijas «Mildronāta» radītājs, Latvijas Organiskās sintēzes institūta Zinātniskās padomes priekšsēdētājs akadēmiķis Ivars Kalviņš tobrīd atradies dzīves periodā, kad viņam tiek pievērsta plaša uzmanība.

GADA SPORTISTI. Šajā gadā sporta ziņās daudz dzirdējām divus vārdus - Kristaps Porziņģis (Saule Lauvā) un Mairis Briedis (Saule Mežāzī). Žurnāla rubrikā «Par viņu runā» aplūkojām arī abu sportistu personības.

Basketbolista Kristapa Porziņģa astroloģiskajā kartē redzams, ka viņam piemīt veselīgas ambīcijas, ir svarīgi izvirzīties un būt pirmajam (Lauvas zodiaka zīmes ietekme ir ļoti spēcīga). Tajā pašā laikā spēj sadarboties un strādāt komandā. Ļoti svarīgas harmoniskas attiecības ar cilvēkiem - gan profesionālā, gan privātā jomā.

Bokseris Mairis Briedis izceļas ar mērķtiecību, spītību labā nozīmē un spējām ļoti smagi un sistemātiski strādāt. Ja reiz ko nolēmis, izdarīs visu, lai to sasniegtu. Ļoti svarīgs novērtējums un tuvu cilvēku atbalsts.

ASTROLOGI - LASĪTĀJIEM. Pašmāju astroloģiskajā vidē gribas atzīmēt mūsu astrologu devumu sabiedrības izglītošanā un iepazīstināšanā ar nozari. Gads bijis ražīgs. Sertificēta astroloģe un Latvijas Astrologu asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Ošuroka gada sākumā laida klajā grāmatu «Iepazīsti astroloģiju!», savukārt sertificēts astrologs un pasniedzējs Andris Račs sarakstījis «Astroloģijas gadagrāmatu 2017», kas īsā laika posmā ir viņa otrais darbs. Pērn lasītāji varēja iepazīties ar astrologa darbu «Mana mīlestības astroloģija». Iepriekšējā gadā «Biznesa astroloģiju» lasītāju vērtēšanai nodeva sertificēts astrologs, būvinženieris, RTU docents Juris Biršs. (Visas grāmatas pie lasītājiem nonākušas ar apgāda «Jumava» gādību.) Un, cik zināms, vēl dažiem astrologiem tintes pudelēs ir idejas, kas jau prasās uz papīra.

*

CEĻOJAM KOPĀ. «Praktiskās Astroloģijas» dzīvē katru gadu viens no nozīmīgākajiem notikumiem ir kopīgs ceļojums ar lasītājiem. Šovasar devāmies uz Kurzemes pilīm izbaudīt senatnes burvību un iepazīties ar mīlas stāstiem, kas izdzīvojuši cauri gadsimtiem un kļuvuši par leģendām. Viesojāmies Ēdoles, Jaunmoku un Jaunpils pilī.

GADA ARHITEKTŪRA. Pērn, veidojot šā gada prognozes, rakstīju, ka Latvijai labs gads, lai parādītu sevi pasaulē mākslas un kultūras jomā (tas bija «ierakstīts» valsts solārajā jeb gada horoskopā). Ļoti vispārīgs izteikums. Bet prieks par Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» panākumiem. 25. oktobrī Ņujorkā tika pasniegta Amerikas arhitektūras balva jeb «American Architecture Prize», kas godina izcilu arhitektūru visā pasaulē. Austriešu arhitekta Folkera Gīnkes izstrādātais projekts ieguvis pirmo godalgu kategorijā «Daudzfunkcionāla arhitektūra».

Svarīgākais