Krievu dziedātājai Ludmilai Zikinai, iespējams, kāds palīdzējis aiziet aizsaulē

© Scanpix

Izmeklētājiem, kas nodarbojas ar Krievijas Tautas mākslinieces Ludmilas Zikinas nāves apstākļu izmeklēšanu, radušās aizdomas, ka, iespējams, kāds palīdzējis dziedātājai aiziet viņsaulē vai arī kāds veicinājis to, ka viņa nokļuva līdz kritiskam stāvoklim. Pašlaik pat izskata jautājumu par Zikinas līķa ekshumāciju, lai noteiktu nāves cēloņus.

Estrādes mākslinieci Ludmilu Zikinu pēdējos divus viņas dzīves mēnešus aprūpēja palīdze Tatjana Svinkova un ārsti dvīņubrāļi Konstantinovi, no kuriem viens 40. dienā pēc dziedātājas nāves pēkšņi nomira pats. Pavisam nesen kļuva zināms, ka līdzās Zikinai bijusi vēl viena sieviete – kopēja, kas nemitīgi rūpējusies par dziedātāju. Tieši viņa ar saviem izteikumiem arī radīja izmeklētājos aizdomas, ka Zikinai nomirt palīdzējuši.

Cilvēki, kas redzēja nopelniem bagāto mākslinieci viņas jubilejā, neilgi pirms nāves, apgalvo, ka Zikina par pašsajūtu nav sūdzējusies, tāpēc pēkšņā nāve visiem kļuva par lielu pārsteigumu. Kā pastāstījusi kopēja, 25. jūnijā viņa piezvanījusi dakterim Konstantinovam un pateikusi, ka Ludmila Georgijevna sūdzas par sāpēm krūtīs. Ārsts atbraucis, saspricējis dziedātāju un paziņojis, ka viņa tagad gulēs aptuveni četras stundas. Zikina pamodās krietni agrāk un sauca pēc palīdzības, taču tobrīd klāt bija tikai kopēja, kurai nebija medicīniskās izglītības. Dziedātāja iekritusi komas stāvoklī un pēc piecām dienām slimnīcā nomirusi, tā arī nenākot pie samaņas.

Izmeklētāji pārbauda versiju, vai sirds nepietiekamību (šāda ir oficiālā nāves diagnoze) nav izraisījis kāds stiprs medikaments.

Leģendārās dziedātājas nāvē varēja būt ieinteresētas personas, jo Zikinai piederēja milzīga juvelierizstrādājumu kolekcija. Zināms arī fakts, ka mākslinieces dzīves laikā bija izgatavotas dārglietu kopijas, un izmeklēšana līdz pat šai dienai cenšas noskaidrot, kuras ir pakaļdarinājums.

Pasaulē

Krievijas propagandisti regulāri izplata pastāstiņus, kā Putins “opjatj vseh obhitril” (atkal visus apmānīja), un parasti tas notiek īsi pirms kārtējās hrestomātiskās Kremļa izgāšanās. Tikmēr Francijas prezidents Emanuels Makrons bez plātīšanās turpina sistemātiski apspēlēt visus savus, Francijas, vienotās Eiropas un NATO, kā arī Ukrainas atbalsta pretiniekus.

Svarīgākais