VAKARA ZIŅAS: 9 iedvesmojošākie slavenību tievēšanas stāsti

© Scanpix

Jauna frizūra, grims, tetovējums un, protams, svara izmaiņas ir slavenību metamorfozes, kuras kāri apspriež gan bulvāru preses izdevumi, slavenību mediji, gan fani un skauģi.

Slavenību svara zaudēšanas standarti mums, vienkāršajiem cilvēkiem, lielākoties var šķist pārlieku nereāli. Kā nu ne, jo šovbiznesa zvaigžņu ikdienu un profesionālo karjeru nosaka stingras prasības – ieturēt dramatiskas diētas, samierināšanos ar reizēm pārlieku lielu fizisko slodzi, svara zaudēšanu pat dažu nedēļu laikā pēc bērniņa laišanas pasaulē. Tāpēc daudzi iemīļojuši dabisko un tik ļoti cilvēcisko Holivudas komiķi Melisu Makartiju, kurai izdevies ielauzties Holivudas elitē, spītējot tās tievajiem ķermeņa standartiem. Šīs aktrises panākumi dabiskā cīņā ar lieko svaru liekas daudz saprotamāki un reālistiskāki. Nesen starojošā un ar savām formām vienmēr apmierinātā zvaigzne sajūsmināja publiku ar attieksmi pret lieko svaru un negaidītiem panākumiem cīņā, kura nav sveša tik daudzām un daudziem. »Vakara Ziņas«, vasaru un peldkostīmu sezonu gaidot, iedvesmai piedāvā aplūkot slavenību veiksmes stāstus cīniņā ar liekajiem kilogramiem.

Melisa Makartija

Slavenā amerikāņu komiķe Melisa Makartija asprātīgi atspēkojusi jautājumus par savām nesen pamanītajām dramatiskajām svara pārmaiņām. Aktrise uzsver, ka ir tikai cilvēks ar savām vājībām un, neraugoties uz to, ka pēdējā pusgada laikā zaudējusi daudzus kilogramus, ir pārliecināta, ka svars atkal atgriezīsies un viņa turpinās šo cīņu mūža garumā. «Ja cilvēkus interesē mani kilogrami, tad saprotu, ka pienācis laiks iegādāties lavandas plantāciju Minesotā. Ir jābūt kaut kam svarīgākam par liekajiem kilogramiem, ko jautāt sievietei, nevis visu laiku par viņas dibena izmēru. Holivudā tas ir pirmais un pēdējais, vienīgais jautājums, ko jautā.» 45 gadus vecā aktrise jau divus gadus nopūlas ar svara samazināšanu. Šobrīd viņas augums ir tievāks nekā jebkad agrāk. Zinātāji lēš, ka aktrise pēdējo divu gadu laikā zaudējusi 35 kilogramus un viņas panākumu atslēga ir ļoti vienkārša. «Divu bērnu māmiņas diētas pamatā ir svaigu dārzeņu un proteīniem bagātas maltītes, kas tiek papildinātas ar fiziskām aktivitātēm 20 – 30 minūtes, tajās fiziska slodze tiek miksēta ar pastaigu, nūjošanu un minūtes ilgu skrējienu,» atklāj slavenību trenere un uztura speciāliste Šarlēna Kardjello. Makartija sākotnēji neesot plānojusi zaudēt tik daudz svara, tikai gribējusi mazliet uzlabot formu, lai 2015. gadā filmētos kinolentē «Spiegs», bet, turpinot ikdienas režīmu, svars strauji turpināja kristies, un omulīgā Holivudas zvaigzne par to tikai priecājas.

Piebildīsim, ka par tēlojumu filmā «Līgavas māsas» Makartija 2012. gadā bija nominēta «Oskara» balvai labākās otrā plāna aktrises kategorijā. Viņa meklējusi mākslinieku, kas šūdinātu tērpu šim nozīmīgajam vakaram, taču daudzi dizaineri to atteicās darīt, jo viņa bija pārāk apaļīga. «Oskara» kleitas meklējumu pieredze pamudinājusi aktrisi pašu izdot apģērbu līniju lielo izmēru sievietēm.

Britnija Spīrsa

Popmūzikas princese Britnija Spīrsa savā personiskajā un profesionālajā dzīvē ir piedzīvojusi ne mazumu kāpumu un kritumu (laulības šķiršanu, tiesu darbus par aizbildniecību bērniem, vairākus nervu sabrukumus un smagu depresiju), kas atstāja savu nospiedumu arī uz mūziķes ķermeņa formām un svara svārstībām. Tikko tabloīdu virsrakstus atkal rotāja amerikāņu dziedātājas vārds, šoreiz gan viņas uztrenētā auguma dēļ. Spīrsa pēdējā gada laika rūpīgi darbojusies sporta zālē un treniņu rezultātus atrādījusi savā «Instagram» foto blogā, kurā viņa redzama bikini. Britnija publicējusi bildi, kurā viņa, tērpusies niecīgā bikini, guļ pie baseina. «Vienkārši atpūšos,» popdīva komentējusi foto. Tikmēr fani nebeidz jūsmot par Britnijas lielisko figūru, vienā balsī paužot atzinību viņas mērķtiecībai. Ar panākumiem vainagojušies Britnijas pūliņi, intensīvi svīstot sporta zālē trenera Tonija Martinesa vadībā. Spīrsas treneris pastāstīja, ka Britnija sportojot 3 – 4 reizes nedēļā un viens treniņš ilgstot 40 minūtes. Popzvaigznes treniņos dominē kardioslodze, taču netiek aizmirsti arī jogas un stiepšanās vingrinājumi. Britnija uzturā vairs nelieto ātrās ēdināšanas uzņēmumu ražotos produktus, tagad viņas ēdienkarte ir sabalansēta un tajā dominē veselīgi produkti. Spīrsa atteikusies arī no saldumiem un miltu ēdieniem.

Kērstija Alija

Aktrise Kērstija Alija, kura spēlēja arī Latvijā rādītajā seriālā «Veronikas salons», vairākus gadus tika dēvēta par skaistāko Holivudas apalīti, un viņa nekad nav slēpusi, ka cīņa ar lieko svaru bijusi ļoti ilga un sūra. Daudzās diētas vienmēr beidzās ar vienu un to pašu rezultātu, zaudētais svars ar uzviju vienmēr atgriezās atpakaļ. 2012. gadā Alija sāka piedalīties dejošanas šovā «Dejo ar zvaigzni», kurā ieņēma otro vietu, un pēc tā bija zaudējusi 25 kilogramus. Aktrise nākamajos gados turpināja iesākto diētu, un nu jau kopumā ir zaudējusi 45 kilogramus liekā svara. 61 gadu vecā aktrise pat izveidoja savu svara nomešanas programmu «Organic Liason», kas piedāvāja tirdzniecībā uztura bagātinātājus un notievēšanas līdzekļus. Vēlāk neapmierinātie klienti iesūdzēja organizāciju tiesā, un Kērstija Alija bija spiesta atzīt, ka galvenais svara zaudēšanas iemesls ir un paliek intensīvi fiziskie treniņi un deju nodarbības.

Alla Pugačova

66 gadus vecajai Krievijas estrādes primadonnai Allai Pugačovai attiecības ar savu svaru nekad nav bijušas vieglas: māksliniece strauji pieņemas svarā un tad atkal strauji tievē. Vēl nesen, piedaloties pasākumos, Pugačova slēpa sava auguma nepilnības, bet kopš pērnā gada vasaras lepojas ar slaidu augumu. Savas neticamās vizuālās pārmaiņas un vismaz par 10 gadiem jaunāko izskatu Pugačova demonstrēja, ierodoties uz konkursu «Jaunais vilnis» Sočos. Žurnālisti izteica dažādus minējumus, ar ko izskaidrojams mākslinieces lieliskais izskats, līdz skaidrību ieviesa šovbiznesa zvaigžņu stilists Ališers, kurš atklāja Pugačovas pārvērtību noslēpumus.

Tēla veidošanas speciālists pastāstīja, ka dziedātāja nekad nav bijusi liela sportiste, taču pēdējā gada laikā viņa piespiež sevi daudz staigāt un peldas baseinā, kas atrodas viņas pilī Piemaskavas ciematiņā Grjazi. Abas šīs aktivitātes palīdz labā formā uzturēt figūru un stiprina sirdi. Savu artavu, protams, dod arī veselīgs uzturs un vīra parodiju meistara Maksima Galkina rūpes, kā arī Izraēlā pavadītā vasara, kur Pugačova nopietni pievērsusies veselīgam dzīvesveidam. Viņa apmeklēja vietējos ārstus un SPA procedūras, pilnībā atteicās no alkoholiskajiem dzērieniem un ievēroja stingru diētu, kurā ir aizliegti visi saldumi un miltu izstrādājumi.

Kellija Osborna

«Kad biju resna, es sevi neieredzēju, vakaros bieži raudāju. Skatījos uz sevi spogulī un likos nožēlojama,» 2012. gadā atklāja rokera Ozija Osborna meita Kellija, kurai visu mūžu bijušas problēmas ar lieko svaru. Par vēlmi notievēt jāpateicas slavenajam dejošanas šovam «Dejo ar zvaigzni», kurā viņa ieņēma trešo vietu. Pēc šova Kellija turpināja uzturēt sevi formā – regulāri trenažieru zāles apmeklējumi un vingrinājumi personīgā trenera vadībā. Dažu mēnešu laikā viņa bija atbrīvojusies no 31 kilograma. Šo gadu laikā slavenībai ir izdevies saglabāt 52 kilogramu svaru, taču rūpes par slaido figūru nav vieglas: «Es nedomāju melot un teikt, ka man patīk sportot. Mana pēcpuse svīst kā ellē, un sportojot jūtos vienkārši briesmīgi. Taču, kad treniņš ir beidzies, pašsajūta ir lieliska,» atzīst TV zvaigzne. Kļuvusi par aktīvā dzīvesveida un sieviešu veselības žurnāla «Shape» vāka modeli, Kellija popularizēja viedokli, ka radikāli jāmaina visa dzīve, lai notievētu. «Kad sāku trenēties, nevarēju pat pietupties vienu reizi, bet pirmās nedēļas beigās jau veicu trīs pietupienus un tas bija milzīgs progress. Tagad vingroju katru dienu un jūtos slikti, ja kādu dienu nodarbību nākas izlaist.»

Dženeta Džeksone

Arī amerikāņu dziedātāja un nelaiķa Maikla Džeksona māsa Dženeta Džeksone ir viena no tām slavenībām, kas gadiem ilgi cīnījusies ar svara svārstībām un tā saukto svara jojo efektu. 2005. gadā viņa bija iedzīvojusies vairāk nekā desmit liekos kilogramos, bet jau pēc gada, fotografējoties «US Weekly» izdevuma vākam, izskatījās lieliski. Savukārt 2011. gadā dziedātāja kļuva par veselīgas uztura sistēmas «Nutrisystem» reklāmas vēstnesi. Raidījumā «Good Morning America» Dženeta atzina, ka gadiem ilgi cieš no emocionālas pārtikas uzņemšanas, tādējādi stresa apstākļos ļoti bieži pārēdas. Dziedātājai konstatēja diabēta draudus, un, ievērojot veselīgus uztura principus, viņai izdevās atbrīvoties no liekiem kilogramiem, galvenokārt veselības dēļ. Tiesa gan, jāpiebilst, ka ar veselīgu dzīvesveidu dziedātāja turpināja pārlieku aizrauties un pat izkāmēja tik ļoti, ka faniem radās aizdomas par anoreksiju.

Džons Gudmens

Omulīgais Holivudas resnītis aktieris Džons Gudmens pēdējo sešu gadu laikā nokrities svarā par vairāk nekā 50 kg. Aktierim tas izdevies, pateicoties veselīgai diētai, cukura izslēgšanai no pārtikas un regulārām fiziskajām nodarbībām. «Izklausīsies muļķīgi, taču tā rīšana bija bezjēdzīga laika tērēšana. Nebūtībā aiziet lērums radošas enerģijas, kamēr sēdi un prāto, ko gan vēl varētu apēst. Es vēlējos dzīvot pilnvērtīgāku dzīvi,» reiz teica aktieris, kuru vislabāk pazīstam pēc Freda Flinstona lomas 1994. gadā uzņemtajā Holivudas filmā «Flinstoni».

Zaudēt vairāk nekā 50 kilogramus liekā svara Gudmenam izdevies, ievērojot veselīgu dzīvesveidu un sabalansētu diētu. Pirms pieciem gadiem viņš atmeta arī dzeršanu, jo savulaik pats atklāti atzinis, ka ir alkoholiķis, un noalgojis personīgo treneri.

Aleks Boldvins

57 gadus vecais Holivudas aktieris un TV zvaigzne Aleks Boldvins pirms trīs gadiem atvadījās no vairāk nekā 15 kg četru mēnešu laikā… piespiedu kārtā. Aktierim tika diagnosticēts diabēts, un viņš pārtrauca lietot uzturā cukuru. Savā «Twitter» kontā viņš atsacīšanos no saldumiem un cukura nodēvēja par «īstu kauju». Tāpat Boldvins sāka nodarboties ar stiepšanās vingrinājumiem – pilates un jogas nodarbībās. Par labu veselīgas fiziskās formas un labsajūtas veicināšanai aktierim kalpoja attiecības ar tobrīd 27 gadus veco bijušo jogas instruktori Hilariju Tomasi. Pāris apprecējās 2012. gada 30. jūnijā. Ģimenē jau aug divi bērni – meita Karmena un dēls Rafaels. Šā gada rudenī pārim gaidāms trešais bērns. Zināms, ka būšot puisītis.

Ventvorts Millers

Aizvadītajā nedēļā mediju uzmanības lokā atkal nonāca slavenā kulta seriāla cietumu drāmas «Prison Break» («Izlaušanās») zvaigzne – amerikāņu aktieris, modelis un režisors Ventvorts Millers. Reizē ar fanus iepriecinošām ziņām par seriāla turpinājuma uzņemšanu un vecā aktieru sastāva atgriešanos uz ekrāniem seriāla zvaigzne publiski atklāja arī savu problemātisko cīņu ar svaru. Seriāls tika demonstrēts no 2005. līdz 2009. gadam. Pēc tā beigām Millera karjera piedzīvoja lejupslīdi, un aktieris atklāti paziņoja par cīņu ar savu depresiju un atkarību no ēdiena. 2010. gadā internetā tika publicētas fotogrāfijas, kurās pievilcīgais aktieris izskatījās ļoti apaļīgs. Millers šo laiku nodēvējis par savas dzīves un karjeras pašu zemāko punktu. Kā skaidrojis Millers, citi šādās situācijās mierinājumu rod alkoholā, seksā vai narkotikās, taču viņš pievērsies ēšanai. Pārtika uzlabojusi viņa omu, un vīrietis ar nepacietību gaidījis katru nākamo ēdienreizi. Paparaci publicētās fotogrāfijas esot bijušas smags trieciens aktierim, un viņam bija nepieciešami vairāki gadi, lai pārvarētu dzīves depresīvo posmu, atsāktu sportot un zaudētu gandrīz 20 kg svara.