Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

VAKARA ZIŅAS: Liktenīgā avioreisa K9268 mīlas stāsti

Leonīds Mnacakanovs (39) un Anna Pahare (25) © Ekrānšāviņš

«Līdz nāve mūs šķirs» šī frāze ir daļa no svinīgā solījuma, ko laulājoties viens otram sola līgava un līgavainis, bet daudzi tobrīd par to tā īsti pat neaizdomājas, un tā ir tikai formāla kāzu rituāla sastāvdaļa. Taču desmitiem laimīgu pāru un viņu atvasēm, kas lidoja liktenīgajā reisā no Šarmelšeihas uz Pēterburgu, šie vārdi īstenojās dzīvē. Nāvē…

Gromovi un lidmašīnas galvenā pasažiere

Jaunieši apprecējās pērnā gada augustā. Neilgi pēc kāzām Tatjanai (27) un Aleksejam (27) piedzima meitiņa Darina. Tieši mazulītes pēdējā fotogrāfija kļuva par aviokatastrofas simbolu – 10 mēnešus vecā meitenīte stāv Pulkovas lidostas terminālī uz palodzes pie milzīga loga, vēro uz skrejceļa esošās lidmašīnas un māj tām ar rociņu. Darina bija jaunākā pasažiere no bojāgājušajiem katastrofā.

Šeini atzīmēja kopdzīves desmito jubileju

Olga (30) un Jurijs (38) Šeini iepazinās 2005. gada 27. oktobrī un pēc sešiem gadiem tieši šajā datumā arī apprecējās. «Tagad mēs esam laimīgi un atzīmējam gadadienas,» Olga bija ierakstījusi sociālā tīkla profilā. Savas kopdzīves desmit gadu jubileju viņi nolēma nosvinēt Ēģiptē. Paņēma līdzi bērnus – Šeinu ģimenē viņi ir trīs. Bija trīs… Pēdējo fotogrāfiju Olga sociālā tīkla profilā ievietojusi, kurā Jurijs tur uz rokām viņu jaunāko meitiņu, trīs gadus veco Anastasiju. Viņi stāv uz lidmašīnas trapa, kurai bija jānogādā viņi mājās. «Sveika, Pēterburga, ardievu, Ēģipte!» bija pēdējais, ko ierakstīja Olga.

Kopilova un Meļņikovas pusmūža mīlestība

Aleksandrs Kopilovs (62) un Jeļena Meļņikova (53) nebija oficiāli precējušies. Viņi iepazinās pirms pāris gadiem darbavietā: Aleksandrs bija Pleskavas domes vadītāja vietnieks, bet Jeļena – pilsētas domes kadru daļas vadītāja.

Pilsētas domes deputāts Aleksandrs Samuilovs pastāstīja, ka viņa kolēģim Kopilovam pirms dažiem gadiem nomira sieva. Viņš ilgi pārdzīvoja šo traģēdiju. Tādēļ visi kolēģi ļoti priecājās, kad Aleksandrs un Jeļena sāka draudzēties. No malas šķita, ka viņi ir vislaimīgākie cilvēki. Viņu acīs mirdzēja mīlestība. Pāris Ēģiptē nosvinēja Jeļenas dzimšanas dienu.

«Mammīt, lai viss notiekošais ir tikai ļauns murgs. Es tevi ļoti mīlu, tu esi vislabākā pasaulē, es tevi ļoti gaidu! Aleksandr Mihailovič, jūs kļuvāt man par īstu tēti, es jūs ļoti mīlu un gaidu. Jūs esat vislabākais, laipns, atsaucīgs, es skumstu pēc jums, jūs esat man paraugs! Lai viss, kas notika, nav patiesība!» – šos sirdi plosošos vārdus uzrakstīja Jeļenas Meļņikovas meita Anna.

«Mammīt, lūdzu, atrodies dzīva!»

Irina Zavgorodnaja (42) un Aleksandrs Semjonovs (49) ļoti daudz ceļoja. Ēģiptē pāris rīkoja romantiskas vakariņas sveču gaismā, jo pēc lietusgāzēm bija atslēgta elektrība, un sildījās karstajos saules staros. «Mājup… Aukstumā…» ierakstīja sociālajā tīklā Irina, jau atrazdamās lidmašīnā, un ierakstam pievienoja lidmašīnas spārna fotogrāfiju, ko uzņēma caur iluminatoru. Bet zem šī ieraksta tagad atrodas Irinas meitas Natālijas izmisuma kliedziens: «MAMMĪT!!! LŪDZU, ATRODIES DZĪVA!!! ES TEVI ĻOTI, ĻOTI MĪLU!!!»

Izdevās nosargāt bērnus

Skaistas kāzas Leonīds Mnacakanovs (39) un Anna Pahare (25) nosvinēja pavisam nesen – šī gada jūnijā. Viņi bija ļoti laimīgi, un pārim ļoti patika ceļot. Pēc atpūtas Taizemē Leonīds un Anna nolēma Pēterburgas lietainos vakarus nomainīt pret Ēģiptes karsto sauli. Turklāt 7. novembrī Leonīdam bija jāsvin 40. dzimšanas diena. Taču liktenis bija lēmis citādi.

Pārim kopīgu bērnu nebija, taču Leonīdam no iepriekšējās laulības palika divi dēli – Fjodors (9) un Mihails (6). «Pēdējā brīdī viņi pārdomāja un nepaņēma līdzi bērnus. Liktenis pasargāja,» pastāstīja Leonīda māsa Tatjana.