Pītu Dohertiju tur aizdomās par slepkavību

© Scanpix

Britu rokgrupas "Babyshambles" līderis Pīts Dohertijs nopratināts saistībā ar slepkavību. Nākamā tikšanās ar tiesībsargiem skandalozajam mūziķim paredzēta janvāra nogalē. 30 gadus vecajam Pītam Dohertijam ir slikta slava: narkomāns, pļēgurs un skandālists – viņš ir biežs viesis dažādu instanču tiesās.

Taču slepkavības lietā mūziķis aizturēts pirmo reizi mūžā. 2006. gadā Ziemassvētku priekšvakarā kādā savrupmājā ballītes laikā starp krietni iereibušajiem Pītu Dohertiju un 30 gadus veco aktieri Marku Blanko notika strīds. Savu iespēju robežās saimniekiem piepalīdzēja arī viņu miesassargi. Beigu galā kaušļus izdevās izšķirt, un viņi devās katrs uz savu migu izgulēt dzērumu. Taču aptuveni pēc trim stundām Blanko izkrita pa mājas trešā stāva logu un nositās.

Toreiz policija nekādi nesaistīja vīriešu kautiņu ar aktiera, nāvi, taču Blanko radinieki nelikās mierā. Viņi izvirzīja versiju, ka Dohertijs neaizbrauca vis uz viesnīcu, bet palika strīda vietā un izrēķinājās ar Blanko. Radinieki pat nolīga privātdetektīvu šīs lietas apstākļu izmeklēšanai. Nesen savāktos pierādījumus nodeva attiecīgajām iestādēm, un rokmūziķa pirmā nopratināšana ilga veselas četras stundas.

Jāatgādina, ka janvāra beigās Dohertiju gaida vēl viena tiesas sēde par apsūdzībām narkotiku glabāšanā. Pie mūziķa atrada heroīnu, ko viņš bija paķēris līdzi uz tiesas sēdi, kurā izskatīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā, protams, bija iesaistīts pats Dohertijs.

Svarīgākais