Noķerta 79 gadus veca dimantu zagle

Kalifornijā aizturēta 79 gadus veca sieviete, kas vairākās pasaules valstīs no veikaliem zagusi dimantus, tādējādi sakrājot bagātības. Garnadze iekrita par savam profilam tikai daļēji atbilstošu nodarbi – viņa mēģināja nozagt mēteli.

Dorisa Peina tika arestēta pagājušajā nedēļā pēc tam, kad mēģināja no veikala iziet 1300 dolārus vērtā mētelī, par kuru nebija samaksājusi. Viņa jau pašlaik bija brīvībā pret galvojumu, un tagad šāda iespēja viņai vairs piedāvāta netiek – D. Peina paliks ieslodzījumā. Pēc apsūdzības uzrādīšanas viņa savu vainu neatzina. Aģentūras AP pirms pieciem gadiem sarakstītajā zagles dzīvesstāstā izmantotas intervijas ar D. Peinu, prokuroriem, detektīviem, FIB aģentiem, draugiem un rotu veikalu darbiniekiem, kā arī pētīti tiesu dokumenti. D. Peinai aiz muguras ir piecus gadu desmitus ilga veikalu apzagšanas karjera, ko viņa attīstījusi gan ASV, gan Eiropā. Varasiestāžu rīcībā ir informācija, ka viņa ir izmantojusi vismaz 22 identitātes. "Par notikušo man ir bijusi nožēla, bet es arī esmu labi pavadījusi laiku," viņa reiz izteicās. D. Peina ir ogļrača analfabēta meita, kas savu kriminālo karjeru sākusi 23 gadu vecumā, kad iegāja dārglietu veikalā Pitsburgā un nozaga 22 000 dolāru vērtu dimantu. Nākamajos gados zagle attīstīja savu ierasto metodi – iet uz dārglietu veikaliem un parādīt sevi par augsta statusa un labi ģērbtu dāmu. Tur viņa izmēģina daudzus dimanta gredzenus, un, kad veikala darbinieks no letes ir izņēmis neskaitāmas greznumlietas un zaudējis modrību, viņa vienu no gredzeniem piesavinās – dažkārt zagle veikalu atstāj ar rotu pirkstā. Nozares organizācija Dārglietu drošības alianse savos biļetenos jau kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem brīdināja par šādas dāmas darbībām. No likuma sargiem D. Peinai nav izdevies izvairīties, un viņa ir izcietusi cietumsodus Nevadā, Ohaio, Kentuki, Rietumvirdžīnijā, Kolorādo un Viskonsinā. Pagājušajā gadā izdevums Variety ziņoja, ka aktrise Halle Berija ir parakstījusi vienošanos, ka filmēsies filmā par D. Peinas dzīvi.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais