Policija nevar atrast pasažieri, kas izraisījis trauksmi Minhenes lidostā

Pēc tam, kad iekāpšanas laikā kāda pasažiera datora somā ievietotu vielu dēļ tika aktivizēta trauksmes sistēma, daļa no Minhenes lidosta uz vairākām stundām tika slēgta. Savukārt pasažieri, kurš pēc signalizācijas iedarbošanās bija pagrābis somu un devies tālāk lidostā, policija vēl meklē.

Sākotnēji tika ziņots, ka pārbaužu laikā datorā konstatētas sprāgstvielu daļiņas. Pēcāk policija paziņoja, ka signalizāciju būtu varējušas iedarbināt arī citas ķīmiskas vielas, piemēram, smaržas. Kad lidostas personāls vēlējās pārbaudīt datoru vēlreiz, izrādījās, ka pasažieris ir pazudis. Sākās meklēšana, kuras dēļ uz trim stundām tika apturēts lidostas otrā termināla darbs un aizkavēti vairāk nekā simts reisi, ziņo AP.

Iespējams, ka aizdomās turamajam cilvēkam prātā nav bijušas ļaunprātības, un viņš vienkārši ir steidzies, lai paspētu uz lidojumu un nav apjautis, ka drošībnieki vēlas viņu aizkavēt, vēsta BBC. Tomēr viņš joprojām ir policijas intereses lokā, un likuma sargi vēlas noskaidrot, kamdēļ viņš drošības pārbaudes vietu pameta.

Vācijas Policistu arodbiedrība atzīst, ka notikušais ir nepieņemams pārkāpums un pieprasījusi veikt drošības pasākumu pārbaudes Vācijas lidostās. „Ja jūs kādu pārbaudāt, jums ir jābūt spējīgiem viņu aizturēt,” laikrakstam Suddeutsche Zeitung sacīja arodbiedrības priekšsēdētājs Jozefs Šeirings.

Kopš pagājušā gada nogales, kad terorists mēģināja uzspridzināt lidmašīnu, kura lidoja no Amsterdamas uz Detroitu, lidostas visā pasaulē ir pastiprinājušas drošības režīmu. Arī ASV pēdējās dienās ir notikuši līdzīgi kļūmīgi gadījumi — Džona Kenedija Lidostā Ņujorkā kāds cilvēks iegāja pa durvīm, kuras nepiederošām personām izmantot aizliegts. Viņa dēļ iedarbojās signalizācija, bet lidostas personāls vēlāk noskaidroja, ka pasažieris nebija domājis neko ļaunu un tikai sajaucis durvis. Savukārt Ņūarkas lidostā Ņūdžērsijā uz vairākām stundām tika aizkavēta lidmašīnu kustība, ko kāds pasažieris pārbaudes telpu bija atstājis pa ieejas durvīm.