Francūzis varonīgi izglābj sievieti

Francijā ar medaļu par drošsirdību ir apbalvots kāds vīrietis, kas bija meties ledainā ūdenī, lai izglābtu kādu sievieti, kura bija iesprostota avarējušā mašīnā. Sieviete turklāt gaida bērnu.

Automašīna, kurā atradās sieviete un viņas vīrs, Amjēnā pēc sadursmes ar citu transporta līdzekli bija iegāzusies upē. Viņi abi divi tika iesprostoti mašīnas vrakā. Sievietes vīrs sauca pēc palīdzības, un 42 gadus vecais Edijs Devošels metās ūdenī, lai izvilktu bezsamaņā esošo sievieti ārā.

Drīz notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, politika un ātrā palīdzība. Cietušie tika nogādāti slimnīcā. Sieviete, kas ir astotajā grūtniecības mēnesī, atrodas pastāvīgā ārstu uzraudzībā.

„Ugunsdzēsējs pienāca man klāt un teica, ka bērns un viņa māte ir drošībā,” glābējs vēlāk sacīja laikrakstam Le Courrier Picard. Viņš stāstīja, ka pirmais, ko upē pamanījis, bija vīrietis, kuram ūdens sniedzās līdz kaklam. Notiekošo skatījušies daži cilvēki, kuri atradušies upes krastā. „Viņš kliedza: „Lūdzu, glābiet manu sievu!” Es izlēcu no mašīnas un metos upē. Ūdens bija ledaini auksts.”

Glābējs stāstīja, ka bijis grūti atdabūt mašīnas durvis un atsprādzēt sievietes drošības jostu, tomēr viņam izdevies to nogādāt krastā un novietot drošā pozīcijā.

Godinot vīrieša varonību, Pikardī reģiona prefekts Mišels Delpvešs viņam piešķīris sudraba medaļu par drošsirdību. Amjēna atrodas 75 kilometrus uz Ziemeļiem no Parīzes.

Svarīgākais